Ми у Facebook
02.08.2012, 10:40

Українська шаблістка Ольга Харлан — бронзова призерка Олімпіади у Лондоні

Учора, 1 серпня, на Олімпійських іграх у Лондоні відбулися фінальні поєдинки у жіночому фехтуванні на шпагах. У поєдинку за третє місце українка Ольга Харлан перемогла американку Маріель Загуніс й стала володаркою бронзової нагороди олімпійського Лондона.
Українська фехтувальниця Ольга Харлан була однією з фавориток змагань, тому суперниці налаштовувались на бій проти неї дуже серйозно.

У півфінальному поєдинку Ольга зустрілася з сильною опоненткою з Росії — Софією Великою. Ольга пропустила першою укол суперниці, але зуміла відігратися. Так пройшли й наступні кілька ударів, поки росіянка не вдалася до "хитрощів".

Після кількох вдалих уколів українки та одночасних влучень обох суперниць, росіянка зверталася до суддів з проханням переглянути відеоповтор.

І судді двічі відбирали бал у Ольги, віддаючи його російській спортсменці.

У підсумку цих двох балів нашій Олі й невистачило для того, щоб зрівняти рахунок.

Останній, 15-й укол, вдався саме російській шаблістці, 15:13, й вона потрапила до фіналу.

Але до честі нашої спортсменки, Ольга не опустила руки й доклала усіх зусиль, щоб виграти бронзову нагороду.

Протистояла їй суперниця зі США - Маріель Загуніс, яку Ольга неодноразово перемагала на чемпіонатах світу. Удача не відвернулася від Ольги й цього разу. Хоч по ходу поєдинку українка поступалася кількома пунктами, та вона зуміла вирівняти становище й перемогти - 15:10.

Наразі Україна посідає 13-те місце у медальному заліку, маючи в активі 2 "золота" й чотири "бронзи".





На правах реклами