Ми у Facebook
08.08.2012, 11:42

В Україні змінені правила прописки

В Україні набув чинності закон № 5088-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні». Закон опублікований у виданні «Голос України» від 4 серпня.
Відповідно до закону, реєстрація місця проживання чи місця перебування особи - внесення відомостей про місце проживання або місце перебування із зазначенням адреси житла особи одного або адреси спеціалізованої соціальної установи, установи соціального обслуговування та соціального захисту, інформує Укрбізнес.

Законом встановлено, що громадянин України, іноземець або особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживає в Україні, зобов'язані протягом 10 днів після прибуття на нове місце проживання зареєструвати місце проживання. Документи, в які вносяться відомості про місце проживання і місце перебування особи - паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення на постійне проживання, посвідка на проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, довідка про звернення за захистом в Україну.

Законом, зокрема, встановлено, що громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка постійно або тимчасово проживає в Україні, зобов'язані протягом 10 днів після прибуття на нове місце проживання зареєструвати місце проживання.

Реєстрація в документі розглядається як платна послуга, яка надається державою (при реєстрації місця проживання необхідно пред'явити квитанцію про сплату державного мита).

Реєстрація місця проживання здійснюється в день надання особою документів.

Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена з одночасним зняттям з реєстрації попереднього місця проживання.

Зняття з реєстрації місця проживання за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.





На правах реклами