Ми у Facebook
09.08.2012, 11:24

На “сухий закон” по-рівненськи піде кілька місяців

Якщо у Рівному і заборонять продавати алкоголь після 22 години, то робитимуть це вже після виборів, аби ніхто не пов’язував цього процесу з агітацією.
Уже не вперше члени Рівненського міськвиконкому повертаються до теми запровадження “нічного сухого закону”. І якщо раніше говорилося про обмеження лише для тих торгових точок, де існують проблеми із порядком, нині чиновники задумалися обмежити продаж усім. Заборона не стосуватиметься кафе, ресторанів та барів, а лише магазинів. Щоправда, для декого, а саме для міського голови Рівного Володимира ХОМКА, стало сюрпризом, що алкоголь рівняни купують... на заправних станціях.

— Я не знав, що на автозаправних станціях алкоголь продається, — щиро здивувався мер.

— Відкриваючи там магазин продовольчих товарів, вони беруть ліцензію, а заборони як такої на торгівлю алкоголем немає, — проконсультував мера начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення Ігор ОСТАПЕНКО. А за тим швидко додав: — Якщо буде загальноміська заборона продавати алкоголь після 22.00, то вони не зможуть цього робити.

Загалом, за словами пана Остапенка, цілодобовий режим роботи встановлений 13 закладам торгівлі та 11 закладам громадського харчування. Крім цих цілодобових, п’ять з яких нині продають алкогольні напої після 22.00, у місті існує 36 магазинів, які працюють до 23 години, і відповідно мають дозволи та продають алкоголь, і 4 магазини, які працюють до 24 години також з дозволом продавати алкогольні напої.

Та навіть ці цифри не додали впевненості міському голові в ефективності нічного сухого закону. Саме тому й доручив вивчити це питання на прикладі інших міст. Пан Остапенко зазначив, що наприклад, у Львові та Івано-Франківську сесії міських рад своїм рішенням рекомендували обмежити продаж алкоголю, а у Кузнецовську — взагалі заборонили його реалізацію після 22.00.

— Важливо, щоб ініціатива йшла не від чиновників, а від громади, — наполягав мер. — Навіть якщо ми це і зробимо, то не зараз, а за кілька місяців, щоб не поєднували з політикою і виборами.

— Це процедура регуляторного акту, — пояснив Ігор Остапенко. — Він має пройти чимало процесів, які займають тривалий час. Тому зрозуміло, що вступить у дію лише за кілька місяців.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
"Від і До" на пивзаводі цілодобово вже не працює. Те ж чекає і "Сільпо" біля автовокзалу?
У Рівному запроваджують нічний "сухий закон"?
У Рівному алкоголь вночі не продаватимуть?





На правах реклами