Ми у Facebook
12.08.2012, 17:10

Українські боксери здобули ще дві золоті медалі на Олімпіаді-2012

Боксер Олександр Усик зібрав повну колекцію нагород у аматорському боксі. До титулів чемпіона Європи і світу Усик додав золоту олімпійську медаль. А найкращий боксер планети серед любителів Василь Ломаченко здобув золоту медаль на ХХХ Літній Олімпіаді у Лондоні.
У фіналі вагової категорії до 91 кілограма наш боксер переміг італійця Клементе Руссо -14:11.

У першому раунді судді нарахували перевагу італійця в два очки (1:3), але у другій 3-хвилинці українець своїми сильними ударами розбив надії суперника на золоту медаль. Проте судді нарахували нічию (8:8). Тож у заключному раунді Усик завдавав настільки потужні і точні удари, що Руссо ледве встояв на ногах.

Після бою Усик станцював гопак прямо в рингу, чим викликав неабияке захоплення глядачів. Вітаємо Усика з золотою медаллю і бажаємо йому успіхів на професійному рингу (Сашко збирається перейти у професіональний бокс).

У фіналі вагової категорії до 60 кілограмів Василь Ломаченко впевнено переміг корейського боксера Сун Чул Хана - 19:9 (7:2, 4:3, 7:4).

Бій пройшов за тотальної переваги нашого боксера. У корейця не було жодного шансу на успіх. Отже, Василь Ломаченко став дворазовим олімпійським чемпіоном. До того ж, у різних вагових категоріях - в Пекіні він виступав у категорії до 56 кілограмів, а в Лондоні - до 60-ти.



Попереду у Василя професійний ринг. Щиро віримо, що там будуть нові яскраві перемоги. Нагадаємо, що боксери принесли 5 медалей у скарбничку України - 2 золотих, 1 срібну і 2 бронзових.





На правах реклами