Ми у Facebook
13.08.2012, 12:00

Зима-2013 може тривати до травня

Метеорологи прогнозують, що зима-2013 буде сніжною і затяжною: Україну може завалити снігом у грудні і він пролежить аж до травня.
"Найближча зима, у зв'язку з максимально активним Сонцем, буде сніжною і може тривати до середини травня: через підвищення глобальних температур і танення льоду в Північному Льодовитому океані в атмосфері стало більше вологи, яка випадає у вигляді снігу", - повідомив виданню "Газета крымская" експерт-метеоролог Інституту геофізики НАН України Анатолій Прокопенко.

Зима, за його прогнозами, зміниться небувало спекотним літом з температурою до +40 градусів.

У Гідрометцентрі зазначають, що прогнозувати на такий тривалий термін – дуже складна справа. Утім, головний синоптик Микола Кульбіда також не виключає сильних морозів.

"Загалом температура взимку очікується вище норми, але будуть періоди різких похолодань, як було минулої зими з середини січня до початку лютого", - розповів.

За словами Кульбіди, ще на початку 1980-х років з'явилася тенденція до зростання середньорічної температури в країні, яка досі так і не зупинилася. Особливо яскраво потепління проявляється в холодний період року.





На правах реклами