Ми у Facebook
15.08.2012, 13:41

На Рівненщині 20-річний молодик через гроші хотів придушити стареньких

– Людська жорстокість інколи переходить усі допустимі межі. У слідчому підрозділі Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області розслідується кримінальна справа відносно 20-річного Олександра, жителя с.Постійне Костопільського району Рівненської області, – розповідає начальник Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Гандзелевський.
Молодик, прогулюючись вулицями населеного пункту, де проживає, зустрів односельчанина та, спілкуючись з 70-річним дідусем, дійшов до магазину. Побачивши торговельний заклад, хлопцеві захотілось випити, але оскільки грошей не було, вирішив позичити їх у співрозмовника, на що довірливий дідусь повідомив, що при собі грошей він не має, а вдома тільки одна купюра номіналом 500 гривень і міняти її він не має наміру.

На цьому чоловіки розійшлися. Але «спрага» мучила хлопця все сильніше, а тому він вирішив провідати свого нещодавнього співрозмовника за місцем проживання, та по дорозі зустрів старенького, котрий якраз ішов припальовувати корову на лузі.

У голові юнака визріла чорна думка – викрасти гроші, тому він поспішив до господарства останнього. До будинку не став заходити, бо знав, що дідусь живе в літній кухні, котра виявилась замкнена на замок. Взявши до рук перший-ліпший залізний прут, відкрив двері і хотів зайти, але в цей час із будинку вийшла дружина господаря, яка сказала Олександру, що господар відсутній. Але це непроханому гостю не завадило зайти в середину, де він одразу почав хазяйнувати, перекидаючи особисті речі діда та матраци з ліжок, шукаючи ті злощасні 500 гривень.

Згодом до господи нагодився і сам власник, який зробив зауваження Олександру, на що отримав ляпаса, від якого ледь не втратив свідомість. Не знайшовши грошей, юнак пішов до 70-річної жінки, та і вона розчарувала його своєю відповіддю. Тоді розлючений «гість» взявся до рукоприкладства та почав душити стареньку. Та і це не допомогло негіднику і він забрав останні п'ять гривень, які були в гаманці жінки та мобільний телефон.
– «І нікому нічого не розказуйте!», – кинув на прощання з порога.

Коли шок у пенсіонерів пройшов, дідусь про усе повідомив міліцію. Порушника затримали, але на даний час він знаходиться за місцем свого проживання на підписці про невиїзд. За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 186 КК України («Грабіж»), який поєднаний з проникненням у житло. 18 жовтня минулого року даний громадянин був засуджений Костопільським районним судом за частиною 2 статті 186 КК України («Грабіж»), котрий поєднано з насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, але згідно зі статтею 75 КК України, був звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном у півтора роки. Однак виправити свою поведінку за цей період перед людьми та Законом юнак не зумів, і цього разу йому «світить» до восьми років позбавлення волі.





На правах реклами