Ми у Facebook
19.08.2012, 14:39

У рівненському музеї Анжеліка Рудницька презентувала вишиту "Містерію" [+Фото]

У Рівному нарешті можна побачити роботи землячки, співачки, художниці, легендарної телеведучої, заслуженої артистки України Анжеліки Рудницької з циклу "Містерія літочислення". Відкриття виставки майстрині відбулось у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Переглянути роботи Рудницької тут можна до жовтня.
Вперше виставку “Містерія літочислення” побачили кияни ще у лютому-березні цього року. Нині колекція робіт всесвітньо визнаного майстра мистецтв Рудницької мандрує Україною. Втім, рідне Рівне співачка і майстриня вирішила порадувати ексклюзивом і привезла не тільки відомі роботи, а й новий мистецький цикл "Декаполіс". Загалом у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею рівняни зможуть оцінити 59 її найкращих робіт.

Фоторепортаж з відкриття виставки

- Шкода, що у Рівному не так багато місць, де можна проводити масштабні виставки. Добре, що музей пішов назустріч і надав приміщення, - бідкалась на відкриті виставки Рудницька. – Ця експозиція - результат восьмирічної праці, а також протест свідомості та мистецтва проти того, що відбувається в Україні.

Не втрималась від похвали творчості Рудницької і заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Вона – вже багаторічна шанувальниця творчості майстрині.
- Колись не втрималась і придбала собі дві подушки Анжеліки, тепер вони стоять у мене в кабінеті в якості оберегів. І справляються з завдання на відмінно, - зізналась Галина Григорівна.

Перша персональна виставка Анжеліки Рудницької відбулася влітку 2005 року. Тоді співачка представила серію графічних робіт «Незриме коріння», яку створила під час важкої хвороби. Нині роботи Рудницької експонуються в галереях і музеях у багатьох країнах Європи, в Україні та Кореї.

Фоторепортаж з відкриття виставки

Вже незабаром Анжеліка Рудницька обіцяє приїхати у Рівне разом з іншою відомою своєю землячкою - народною артисткою України Оксаною Білозір. Тоді відбудеться презентація книжки Анжеліки Рудницької "Біла Зірка України. Невигадані історії з життя Оксани Білозір". Це друга книга Анжеліки Рудницької.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ