Ми у Facebook
20.08.2012, 15:10

У Рівному підліток ганяв уночі на краденому вантажному бусі

Близько п’ятої години ранку 19 серпня на перехресті вулиць Соборної та Княгині Ольги працівники ДАІ помітили автомобіль MERCEDES-BENZ SPRINTER413, який порушив правила руху (проїхав на заборонений сигнал світлофора).
Про це OGO.ua повідомили з прес-служби ВДАІ УМВС України в Рівненській області.

Помітивши патрульний автомобіль, SPRINTER різко почав втікати. Вартові доріг одразу розпочали переслідувати порушника, включивши проблискові маяки синього та червоного кольору і звукову сирену. Проте водій вантажного буса вимоги про зупинку проігнорував. Він лише збільшив швидкість, намагаючись відірватись від переслідування. Манера керування порушника говорила про те, що водій "Мерседеса", як кажуть, не адекватний. Він раз за разом створював небезпечні аварійні ситуації, «пролітав» перехрестя на червоне світло, не зважав на інших.

Інспектори ДАІ по радіозв'язку запросили допомогу екіпажів дорожньо-патрульної служби, щоб затримати небезпечного водія. Вже за хвилину на радіозв'язку було два найближчі екіпажі ДАІ, котрі долучились до переслідування. Перетнувши кордон міста, втікач виїхав на автодорогу і помчав у напрямку Луцька. Водій "Мерседеса" чимдуж натиснув педаль газу. Швидкість порушника при цьому була понад 150 кілометрів за годину. Можете собі уявити, як стрімко втікав порушник, якщо навіть німецький двигун не витримував навантаження. Вже за декілька кілометрів погоні у "Мерседеса" почала витікати охолоджувальна рідина. Автомобіль перегрівся та почав їхати ривками.

Заблокувавши двома автомобілями порушника, працівники ДАІ все ж таки зупинили мікроавтобус та затримали водія. Ним виявився 17-річний Микола, житель Рівненського району.

Зрозумівши, що його поїздка вже закінчилася, хлопець врешті-решт заспокоївся. Ні документів на автомобіль, ні посвідчення водія у нього не було. При спілкуванні з порушником працівники ДАІ відчули різкий запах алкоголю. Факт того, що юнак добряче напився, пізніше підтвердили медичні працівники. Алкогольне сп'яніння - такий висновок Микола отримав у медичному закладі.

Пізніше юнак зізнався, що викрав авто в селі Зоря від будинку власника, 35-річного Юрія. Зробив він це, щоб самоствердитись та весело провести час з молодою дівчиною. Власник MERCEDES-BENZ SPRINTER413 навіть не здогадувався, що його авто викрали. Про це йому пізніше повідомили правоохоронці.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, за письмовою заявою власника задокументувала незаконне заволодіння автомобілем. Вартові доріг склали на горе-водія відразу чотири адміністративних протоколи: за проїзд перехрестя на червоний сигнал світлофора, не зупинку працівникам ДАІ, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння та керування без відповідних документів. Усі ці адміністративні матеріали направлені до суду, який і визначить подальшу долю неповнолітнього Миколи.





На правах реклами