Ми у Facebook
23.08.2012, 17:19

Данило Корилкевич — за патріотизм, духовність, християнську економіку

Цього тижня команда кандидата у народні депутати України від одномандатного виборчого округу № 154 (Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський та Радивилівський райони) Данила Корилкевича презентувала у Здолбунові його програму “Патріотизм, духовність, християнська економіка”.
Свою політичну позицію позапартійний і позафракційний депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич характеризує словом “соборність”. “Ми його вживаємо часто в контексті єдності всіх українських земель, але це поняття має ширше філософське тлумачення, воно означає братерське єднання всіх людей в громаді, взаємодопомогу та підтримку, - пояснює кандидат. - Я завжди співпрацював і буду співпрацювати з порядними людьми, патріотами, українськими державниками. Приклад тому – заснований мною благодійний фонд «Любіть Україну», в діяльності якого беруть участь представники різних політичних сил та громадські діячі, котрі об’єднують зусилля на благо громади”.

Саме благодійний фонд “Любіть Україну” виступає тим інструментом, з допомогою якого Данило Корилкевич реалізовує свою “політику добрих справ”. Принцип діяльності фонду - не роздавання грошей і харчів, чим грішать перед виборами окремі кандидати, а соціальне партнерство між місцевими громадами та благодійниками.

Громади мають певні проблеми, ідеї для їх вирішення та зазвичай обмежені ресурси. А фонд, обираючи найбільш актуальні, соціально значимі ідеї — додає до них необхідні ресурси, аби задуми ініціативних груп у селах і малих містах Рівненщини втілювались у реальність. Результат такого соціального партнерства - відремонтовані заклади культури і школи, закуплені спортивна форма і костюми для спортивних команд і мистецьких колективів, впорядковані історичні місця.

Основний механізм пітримки проектів — конкурс міні-грантів. За півроку відбулось вже два таких конкурси, і на підтримку ініціатив 50 місцевих громад за сприяння Данила Корилкевича спрямовано понад 200 тисяч гривень. А обирала найкращі проекти експертна комісія, до складу якої увійшли доктор економічних наук, професор НУВГП Людмила Безтелесна, кандидат політичних наук, доцент РДГУ, депутат Рівненської облради від ВО «Батьківщина» Алла Черній, голова рівненської «Просвіти» та обласної організації Української народної партії Світлана Ніколіна, один із засновників Народного Руху на Рівненщині, віце-президент Української асоціації маркетингу Олександр Гладунов та інші достойники.

Голова Дубенської організації Національної спілки письменників України Любов Пшенична знає Данила Корилкевича не одне десятиліття. Пригадує: перший у Дубні синьо-жовтий прапор підняли саме над цукровим заводом, яким керував Данило Михайлович. І установчі збори дубенського Руху відбулись саме у Будинку культури цукровиків. Минули роки, й коли у 2011-му з ініціативи Данила Корилкевича запрацював благодійний фонд «Любіть Україну», Любов Пшенична стала головою правління фонду.

- Я бачу конкретні результати діяльності нашого фонду: відремонтовані заклади культури і школи, закуплені спортивна форма і костюми для спортивних команд і мистецьких колективів, впорядковані пам'ятні історичні місця, - каже Любов Пшенична.

Презентуючи програму Данила Корилкевича, його довірені особи — директор Здолбунівської гімназії Іван Гнатюк та головний лікар Здолбунівської районної лікарні Іван Зима — наголосили: створювати закони, які реально працюватимуть на благо людей, може лише той, хто має досвід управління — підприємством, регіоном. Той, хто знає, як працюють місцеві ради і різні галузі економіки, звідки беруться кошти в бюджеті і як вони витрачаються. Саме такі знання і досвід, а не участь у мітингах, виголошування гасел і розмахування прапорами — це головна запорука того, що депутат успішно працюватиме для громади. Данило Корилкевич як досвідчений господарник і управлінець справді готовий до законотворчої діяльності в українському парламенті.





На правах реклами