Ми у Facebook
28.08.2012, 12:17

Нові автобуси – зручні, але збиткові для Рівного

Декілька місяців тому автопарк рівненського громадського транспорту поповнився шістьма автобусами. Ці автобуси дали можливість перевозити набагато більшу кількість пасажирів, ніж маршрутки, та одразу сподобались рівнянам.
Нові автобуси нині їздять за маршрутом "Льонокомбінат — Ювілейний" і здатні перевозити близько сотні пасажирів одночасно. Рівняни, які користуються ними, дуже задоволені.

— Я досить часто їжджу цим автобусом з донькою, — розповідає рівнянка Іванна. — Дуже добре, що їх запустили у нашому місті, бо мені з коляскою в маршрутку дуже незручно сідати. А в автобусі багато місця та й вартість проїзду менша, ніж у маршрутках.

Думку рівнян щодо зручності автобусів поділяють і в управлінні транспорту. Тільки зауважують, що автобуси наразі працюють у збиток.

— Ці автобуси дуже зручні, адже одночасно можуть перевозити 90 пасажирів, — розповідає начальник міського управління транспорту і зв`язку Віталій Миронюк. – Головна проблема полягає в тому, що вони наразі виявляються збитковими. За один день такий автобус перевозить приблизно 500-600 людей, які платять повну вартість проїзду й 700-900 пільговиків.

За словами Віталія Миронюка, незважаючи на це, управління транспорту прагне зберегти ці автобуси для міста, адже вони вирішують проблему перевезення пасажирів на одному з найбільш популярних маршрутів Рівного.

Як зазначив Віталій Миронюк, зараз на маршруті знаходиться п’ять автобусів, а шостий перебуває на ремонті.





На правах реклами