Ми у Facebook
28.08.2012, 14:08

Школа універсального журналіста встановила новий рекорд!

Двадцять вісім молодих людей віком від 15 до 27 років із Рівного, Костополя, Дубна, Рівненського, Здолбунівського та Острозького районів і навіть із Луцька навчаються цими днями у Школі універсального журналіста, заняття якої відбуваються на базі телеканалу “Рівне 1”.
Нинішній набір у ШУЖ - найчисельніший за весь час проведення таких шкіл у Рівному! "Буквально у травні одна з наших випускниць, Наталія Синюк, брала участь у встановленні рекорду книги Гіннеса у польському Вроцлаві, - розповідає керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв. - А цими днями ми й самі встановили маленький власний рекорд, залучивши до навчання рекордну кількість учасників!"

Навчання в ШУЖ розраховане як на випускників шкіл, так і на студентів та випускників вишів. Ось і цього разу серед учасників школи — і старшокласники, які планують вступити на факультет журналістики, а перед тим прагнуть переконатись, чи обрали справді цікавий для себе фах, і молодь, яка вже здобула чи ще здобуває освіту іншого напрямку, проте цікавиться роботою журналіста і хотіла б дізнатись про неї більше. Можливо — щоб у майбутньому таки спробувати втілити свою давню мрію, взявши на озброєння знання і практичні навички, отримані на ШУЖ!

Рівнянка у польському Вроцлаві взяла участь у встановленні рекорду Гіннесса!




- Очікую отримати підтвердження, що журналістика — це справді те, чим я буду займатись усе своє подальше життя, що воно дійсно варте того, - каже учениця ЗОШ №6 м.Дубна Вікторія Рідченко.

- Наступного року хочу поступати на факультет журналістики, а нині бажаю вже спробувати себе у цій сфері, отримати і теоретичні знання, і практичні навички, - додає учениця ЗОШ №1 смт. Клевань Рівненського району Ірина Бусел.

- Прагну відкрити для себе нові знання і можливості, побачити телебачення зсередини, - розповідає випускниця НУВГП Юлія Жук із Костополя.

На Рівненщині Школа універсального журналіста зібрала учнів із 5 областей

- Хочу побачити, що являє собою журналістика за дверима телевізійних студій чи газетних редакцій, тобто немов би побачити ту частину айсберга, що знаходиться під водою, - ділиться очікуваннями від навчання асистент-перекладач Департаменту охорони праці та навколишнього середовища ПАТ “АЕС Рівнеобленерго” Вікторія Котелюх. - А також — розвинути комунікативні навички і познайомитись із цікавими людьми.

У Рівному учні "Школи універсального журналіста" пробують себе в ролі телеведучих

- Розраховую отримати нові знання, які використовуватиму практично, - додає психолог обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Ірина Новосад. - Можливо, не сьогодні і не завтра, але обов'язково — у майбутньому!

Школа універсального журналіста: що дає таке навчання? [ОПИТУВАННЯ]



Школа універсального журналіста — це спільний проект Видавничого дому “ОГО” і телеканалу “Рівне 1”. Такі школи проводяться у Рівному з 2006 року. Десятки випускників нині плідно працюють у редакціях Рівного та інших міст — телеведучими, редакторами, журналістами, або ж успішно здобувають журналістський фах у провідних університетах України. Дехто з випускників ШУЖ нині вже й сам викладає журналістику. Приміром - випускниця 2007 року Вікторія Назарук, яка нині є викладачем каедри журналістики та літературознавства Національного університету "Острозька академія"!



“Впевнений, що будь-якій молодій людині, яка прагне самовдосконалюватись, таке навчання допомагає відчути себе впевненіше, розвинути навички спілкування, збагатитись корисними контактами, аби зробити своє життя цікавішим і знайти у навколишньому світі своє гідне місце”, - наголошує Віталій Голубєв.

Школа універсального журналіста: цікаві факти про успіхи випускників

Навчання у Школі універсального журналіста триває упродовж десяти вечорів по дві години. Відбувається воно на базі телеканалу “Рівне 1”. У рамках занять учні ШУЖ проходять телепроби у студії Першого місцевого. Власне, Школа універсального журналіста - це спільний проект телеканалу "Рівне 1" і Видавничого дому "ОГО".

Записатись до ШУЖ

Наступна ШУЖ запланована на листопад, а набір до неї розпочнеться з понеділка, 2 вересня. Щоб записатись на співбесіду та отримати детальнішу інформацію про умови навчання, достатньо зателефонувати (050) 339 39 85 або написати на vg2001@ukr.net.






На правах реклами