Ми у Facebook
28.08.2012, 17:23

Чи корисна насправді ранкова зарядка?

Насправді немає нічого шкідливішого, ніж встати і відразу братися за всілякі справи.
Тим не менш, всіх людей, що живуть на землі, можна поділити на дві категорії: хто робить вранці зарядку і тих, хто знаходить причини її не робити.

Одні й інші знаходять вагомі підстави виправдовувати власну поведінку. Хто не робить зарядку, говорить про те, що вранці мало часу і необхідно збиратися на роботу, думати і планувати денні справи. Хто вранці робить зарядку, стверджує, що вони так швидше прокидаються, отримують заряд бадьорості на весь день і взагалі, таким чином, продовжують собі життя.

«Якщо з самого ранку ви допоможете своєму організму увійти в робочий ритм парою-трійкою нескладних фізичних вправ, ваші шанси досягти успіху в перебігу дня значно зростуть». Так стверджує головний співробітник Американської Ради зі здійснення нагляду за здоров'ям Уїльям Брайант.

На стороні сучасних дослідників і давня мудрість. Ось думка древніх китайців з цього приводу: «Десять хвилин ранкової зарядки прирівнюється до півгодинного денного тренування». Робимо висновок: хочете заощадити 30 хвилин вдень - зробіть вранці зарядку.

Учені говорять, що ранкова зарядка приводить в дію механізм потовиділення, надаючи вам свого роду прискорення і бадьорість на весь день.

Однак, не перестарайтеся. Пам'ятайте, що ранкова зарядка не повинна займати більше 10 - 15 хвилин. Якщо ви, звичайно, не займаєтеся професійно спортом.

За матеріалами ZdravoE.com





На правах реклами