Ми у Facebook
29.08.2012, 12:27

Переможці конкурсу аматорського відео "Моє Рівне" ледь не залишились без нагороди [+Фото]

У Рівному завершився перший загальноміський конкурс аматорського відео "Моє Рівне", який організувала та провела Громадська організація "ТАТО-КЛУБ РВ" за підтримки Міського палацу культури "Текстильник". Із майже 40 робіт журі відібрало 15 найкращих, з-поміж яких і визначили переможця.
Проект "Моє Рівне" стартував у нашому місті на початку липня. Його ініціатори закликали учасників знімати коротенькі відео про наше місто, показати Рівне цікавим та позитивним.

До участі у конкурсі зголосилися досить багато учасників, що й не дивно, адже переможцеві обіцяли подарувати планшетний комп'ютер Ipad2.



- Обирати кращі відеороботи було досить важко, - розповідає голова оргкомітету конкурсу "Моє Рівне" Руслан Алексіюк. - Деякі роботи ми не допускали до участі, адже було видно, що вони зроблені дуже професійно й із застосуванням відповідної техніки. Були й такі, які присилали нам, але насправді вони уже брали участь у якихось інших конкурсах.



Ще однією проблемою, за словами організаторів, стало те, що багато роликів не несли в собі позитиву, а саме позитивність була головною вимогою до відеоробіт.



У підсумку до перегляду допустили 15 відеороликів, серед яких і визначили переможців.

- Місто можна показати не лише через пам'ятки архітектури чи якісь визначні місця, - говорить учасник журі, режисер Василь Черенков. - Про ці місця й так усі знають. А от показати місто, знімаючи на вулиці простих людей, змогли саме переможці конкурсу.

Усі відео конкурсу - у нашій медіагалереї



- Рівне дуже багатогранне, тут живуть різні люди, - розповідають перереможці конкурсу телеоператор телеканалу "Рівне 1" Артем Лаговський та журналістка телеканалу "Сфера" Ірина Мороз. - Це звичайні перехожі, двірники, діти й навіть безхатьки, які характеризували Рівне лише одним словом. Саме вони й створюють атмосферу міста, яку ми й показали у нашій роботі.



За словами Артема та Ірини, на зйомку витратили близько двох тижнів.

- Інколи доводилося вставати о 5-й чи 6-й ранку, бігти на вулицю й шукати цікавих людей, - розповідає Артем Лаговський. - А траплялося й так, що була погана погода, йшов дощ.

Не обійшлося й без слів критики на адресу переможців від тих, кому на конкурсі не пощастило. Мовляв, переможці працюють на телекомпаніях і не можуть брати участь у конкурсі аматорського відео. Проте Артем та Ірина відповіли, що під час зйомок освоювали абсолютно нові для себе професії.

Усі відео конкурсу - у нашій медіагалереї



- Саме я частіше знімала, - розповідає переможниця Ірина Мороз. - А Артем підходив до людей, спілкувався з ними. Йому як телеоператору цього в житті робити не доводиться, а це насправді не так легко.

Цікаво, що переможці ледь не залишилися без головного призу. Планшетний комп'ютер Ipad2, який мали надати спонсори конкурсу, організаторам довелося купувати за власні кошти. Магазин-партнер конкурсу "Моє Рівне" за кілька днів до завершення конкурсу відмовився надавати приз.



Все ж заслужений Ipad2 дістався переможцям, а організатори запевнили, що наступного року конкурс стане ще кращим. Також прийняли рішення забрати з назви слово "аматорський", щоб уникнути суперечок та ввести різні номінації.

Усі відео конкурсу - у нашій медіагалереї





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ