Ми у Facebook
29.08.2012, 13:08

На Рівненщині п’яного чоловіка вдарило електрострумом

З опіком 3-го ступеня лівої руки потрапив до Володимирецької районної лікарні 39-річний житель села Довговоля Олександр. Зі слів лікарів «швидкої», які привезли постраждалого до медзакладу, він перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Сам пацієнт пояснив, що електротравму отримав у трансформаторній підстанції, куди проник незаконно. Олександр пояснив, що під час негоди у його будинку зникло світло. Він вирішив проникнути до електроустановки, аби з’ясувати причину відсутності напруги. Чоловік зірвав замок на дверях підстанції і підійшов до обладнання. За допомогою плоскогубців селянин намагався увімкнути автоматичний вимикач, чим зумовив коротке замикання. І як результат - отримав удар електрострумом.

Як повідомила Тетяна Корпусова, менеджер із зовнішніх зв’язків ПАТ "АЕС Рівнеобленерго", енергетики одразу виїхали на місце, де з’ясували:

Внаслідок несприятливих погодних умов лінія, яка живила будинок постраждалого, і справді відключилася. Через дощі, зливи та сильні пориви вітру спрацювала система захисту ліній електропередач.

На момент огляду енергетиками цієї електроустановки у липні всі вхідні двері трансформаторної підстанції і комірок були закриті на замок, окрім цього, на усіх дверях висять попереджувальні знаки електробезпеки.

Селянин зірвав замок на дверях розподільчої установки напругою 0,4 кВ, де відповідно і отримав ураження електричним струмом.

Медики ж кажуть, що Олександру ще пощастило. Оскільки наслідки такого ураження могли бути значно гірші.

Енергетики ще раз закликають громадян: ні в якому випадку не можна самостійно відновлювати електропостачання, це мають право робити лише бригади "Рівнеобленерго". Категорично не можна наближатися і тим більше проникати у трансформаторні підстанції, наближатися до обірваних проводів. Про виявленні пошкодження терміново повідомляти за телефоном Дзвінкового центру ПАТ «АЕС Рівнеобленерго» 0362 69-42-98.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ