Ми у Facebook
29.08.2012, 15:40

У Рівному молодь просто неба читала вірші [+Фото]

Для молодих поетів важливо, щоб їх почули й щось підказали. Також для них важливо чути інших поетів, адже це дає можливість розвиватися й вдосконалювати самих себе. Нагоду все це отримати молодим авторам подарувала Рівненська молодіжна неформальна організація "Література.rv", яка провела у Рівному літературні читання "Просто неба".
Подібний захід у Рівному проводять уже втретє й, за словами організаторів, кількість молодих поетів та бажаючих їх послухати зростає.



Цього разу молоді дівчата й хлопці вирішили зібратися на лоні природи – зеленій галявині неподалік Рівненської ЗОШ №5.



До участі у читаннях "Просто неба" долучилися не лише молоді рівненські поети, а й гості з інших міст Рівненщини – Здолбунова, Дубна, Квасилова, Радивилова. Приїхали й більш досвідчені автори з інших областей – зі Львова, Луцька та навіть з Івано-Франківська.



Усі вони ще не є професійними авторами й власних збірок не видавали. Проте, як відзначають організатори, їхній рівень зростає, а місто Рівне стає все більш помітнішим на "літературній мапі" держави.



- На нашому першому заході було до десяти молодих авторів, а сьогодні їх близько 20, й приблизно стільки ж людей їх зараз слухають, - розповідає співорганізатор літературних читань "Просто неба" Марк Оплачко. – Ми свідомо запрошували не лише місцевих молодих поетів, а й гостей з інших міст. Вони уже трохи вищого рівня, ніж наші місцеві молоді поети. Вони залюбки приїжджають до Рівного, адже їм теж важливо, щоб їх почули.
Марк Оплачко відзначив, що Рівне як літературне місто поступово відроджується.



- Раніше до нашого міста відомі поети чи письменники приїжджали хіба що раз на рік, – говорить Марк Оплачко. – Наприклад, Ліна Костенко, Юрій Андрухович, Сергій Жадан. Нам вдається змінювати ситуацію. Цього року ми запросили Любко Дереша, а у вересні плануємо провести у Рівному презентацію літературного об'єднання "Бу-Ба-Бу", до якого входять Юрій Андрухович, Віктор Неборак та Олександр Ірванець.



За словами організаторів заходу, подібні читання будуть проводитися й надалі, а коли стане прохолодно, поети "переїдуть" з галявини у якесь тепле приміщення.






На правах реклами