Ми у Facebook
29.08.2012, 15:06

Цього року середня ціна підручників для першокласників є рекордно низькою

Тираж підручників для першого класу – 4 мільйони 345 тисяч примірників для шкіл з українською мовою навчання та шкіл, де навчання ведеться мовами національних меншин.
Друк підручників для учнів першого класу загальноосвітніх навчальних закладів коштував державі близько 63 мільйонів гривень, повідомляється на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки молоді та спорту України.

Зазначимо, що середня ціна підручника для шкіл з українською мовою навчання є рекордно низькою – 12,8 грн. Таких підручників – близько 80%, інформує «Інформаційна аґенція культурних індустрій «ПРО».

Окрім того, у 2012 році, з випереджанням на рік, вже розпочався друк підручників для другого класу ЗНЗ, які використовуватимуться у наступному навчальному році. Тож і в 2013 році зі своєчасним видруком нових підручників проблем не буде.

Натомість були й підручники ціною у 500-600 гривень, пише Високий замок.

Державна фінансова інспекція, яка за дорученням Генпрокуратури перевіряла процедуру закупівлі підручників для першокласників (українська мова для шкіл з польською мовою навчання за 647 гривень, іспанська мова для першокласників за 518 гривень, українська мова для шкіл з молдовською мовою навчання за 497 гривень) не виявила жодних порушень у цих угодах.

Заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський ще й заявив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту... заощадило на підручниках з української мови! Оскільки у 2009-му аналогічні підручники коштували 847-870 грн.

Нагадаємо, 1 вересня, у суботу, у всіх навчальних закладах Рівного пролунає перший дзвоник.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ