Ми у Facebook
31.08.2012, 14:02

"Динамо" та "Шахтар" дізналися суперників у Лізі Чемпіонів

Учора, 30 серпня, у Монако відбулося жеребкування групового турніру Ліги Чемпіонів. Своїх суперників по групах дізналися й українські клуби - донецький "Шахтар" та київське "Динамо".
Віце-чемпіони України, київське "Динамо", потрапили до групи A, й отримали у суперники чемпіона Португалії "Порту", віце-чемпіона Франції "Парі Сен-Жермен" і чемпіона Хорватії - загребське "Динамо".

Із "Порту" "Динамо" уже зустрічалося у Лізі Чемпіонів. Було це відпосно недавно - у сезоні 2008/2009 років. Тоді у груповому турнірі кияни в одній грі перемогли португальців 1:0 (гол на рахунку Олександра Алієва), а у другій поступилися 1:2 (відзначився Артем Мілевський).

Уболівальники зі стажем пам'ятають ще одну зустріч "Порту і "Динамо" - у півфіналі Кубка чемпіонів 1986/1987 років. Обидві гри тоді закінчилися із однаковим рахунком 1:2 на користь португальців. У "Динамо" відзначалися Павло Яковенко та Олексій Михайличенко.

Французький "ПСЖ" зводитиме з "Динамо" "рахунки" за поразку у 1/4 фіналу Ліги Європи 2009/2010. Зігравши у Парижі внічию 0:0, у Києві "Динамо" "каменя на камені" від французів не залишило - 3:0 (голи на рахунку Ісмаеля Бангура, Огнєна Вукоєвича та автогол француза Ландро).

Трохи раніше "динамівці" протистояли гостям з французької столиці у груповому турнірі Ліги Чемпіонів 1994/1995 років. Але тоді наші двічі програли - 1:2 (забив Віктор Леоненко) та 0:1.

Із загребським "Динамо" кияни боролися за вихід у груповий турнір Ліги Чемпіонів 2003/2004 років. Кияни тоді двічі переграли хорватів - 3:1 (забили Сергій Федоров, Йєрко Леко та Олег Гусєв) та 2:0 (Максим Шацьких та Діого Рінкон). Цікаво, що єдиний гол у ворота киян забив Ніко Кранчар, що нині захищає кольори київського клубу.

На порядок сильніші суперники дісталися чемпіону України - донецькому "Шахтарю".

У групі E на донеччан чекають чинний володар Кубка Чемпіонів лондонський "Челсі", чемпіон Італії "Ювентус" та новачок групового турніру - чемпіон Данії "Нордшелланд".

Із клубом Романа Абрамовича донеччанам, як і іншим українським клубам, поки протистояти не доводилось.

А от "Ювентус" у Донецьку пам'ятають. Щоправда "гірники", що протистояли колись туринцям, давно на "футбольній пенсії".

У 1/8 фіналу Kубкa УЄФА 1976/1977 років у Турині "Шахтар" програв італійцям 0:3, а у Донецьку переміг - 1:0 (відзначився Валерій Шевлюк)

З данським "Нордшелландом" "гірники" раніше не зустрічались.

Саме грою з данцями, 19 вересня, "Шахтар" і розпочне боротьбу у цьогорічному груповому турнірі Ліги Чемпіонів. Днем раніше київське "Динамо" у Парижі зіграє з ПСЖ.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ