Ми у Facebook
31.08.2012, 17:07

Ліга Європи: "Металіст" зіграє з "Байєром", а "Дніпро" - з "ПСВ Ейндховен"

У Монте-Карло відбулося жеребкування групового турніру Ліги Європи, у якому Україну представляють дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст".
Волею жеребу "Металіст" опинився у групі "К", разом із колишнім клубом Андрія Вороніна леверкузенським "Байєром", норвезьким "Русенборгом" та австрійським "Рапідом" з Відня.

Нагадаємо, що з "Байєром" "металісти" уже зустрічалися в 1/16 фіналу Ліги Європи 2010/2011, щоправда, ті матчі у Харкові воліють згадувати як "страшний сон". У обох протистояннях "Металіст" не спромігся забити бодай один гол у ворота німців - 0:4 у Харкові та 0:2 у Німеччині.

З "Русенборгом" та "Рапідом" харків'яни раніше не зустрічалися.

Дніпропетровський "Дніпро" потрапив до групи "F", де його суперниками стануть голландський "ПСВ Ейндховен", італійський "Наполі", де колись сяяла зірка аргентинця Дієго Марадони, та шведський "АІК".

Серед майбутніх суперників дніпропетровці мають досвід зустрічей лише з одним - "ПСВ". Але зустрічалися команди майже 27 років тому... У 1/16 фіналу Kубкa УЄФА 1985/1986 років завдяки двом голам зірки радянського футболу Олега Протасова "Дніпро" розписав з голландцями "мирову" - 2:2. У матчі-відповіді наша команда зуміла перемогти 1:0. Гол на рахунку Олега Литовченка.

З італійським "Наполі" та "АІКом" зі Стокгольма дніпропетровцям грати поки не доводилось.






На правах реклами