Ми у Facebook
03.09.2012, 17:51

У Рівному чоловік не потрапив на гачок зловмисників, бо подзвонив до міліції

Невідомий шахрай на світанку зателефонував мешканцю Рівного з пропозиціями позитивно вирішити питання за звільнення сина від кримінальної відповідальності.
Такий дзвінок близько четвертої години ранку 27 серпня пролунав у квартирі 51-річного мешканця обласного центру. У розмові невідомий чоловік повідомив, що у його сина в кишенях було виявлено наркотичну речовину марихуану і якщо рідні не підуть назустріч, то хлопця посадять у тюрму.

Однак зловмисник натякнув, що вихід з ситуації є, і все можна залагодити на місці за невелику грошову винагороду. Батько ж затриманого не розгубився і сказав, що зараз зателефонує на лінію 102 і все з’ясує. Шахрай, не очікуючи такого повороту подій, просто кинув слухавку, не довівши задумане до завершення.

На той час «затриманий» спокійно собі відпочивав вдома, не підозрюючи про те, що за його не вчинки вирішується питання суми відступного.

Дії невідомих осіб підпадають під ознаки злочину, передбаченого частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), — розповів начальник відділу карного розшуку Рівненського міського відділу Іван Руденко. — Такі дії караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років). Зараз проводиться перевірка за даним фактом.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівняни продовжують вірити телефонним шахраям [+Відео]
Як рівнянам не стати жертвами інтернет-шахрайства [+ПОРАДИ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ