Ми у Facebook
06.09.2012, 11:15

У Рівному молодь вийшла на "останній протест"... з м'якими іграшками [+Фото]

Рівненська молодь зібралася вчора, 5 вересня, на "Останній мирний протест". Під стінами Рівненської обласної державної адміністрації вони вимагали не забирати у них право на мирні зібрання.
Близько десятка молодих людей прийшли під стіни Рівненської ОДА з плакатами. Вони протестували проти можливого прийняття українським парламентом законопроекту №2450 "Про мирні зібрання".



Активісти принесли з собою з собою... іграшки. На них молоді люди наклеїли папірці з гаслами "Проти 2450", "Досить затикати рота суспільству", "Право на мирний протест" та іншими.



- Прийняття цього закону ускладнить проведення масових заходів в Україні, - пояснює співорганізатор акції, голова правління Рівненської ФРІ Олексій Сидорець. - Якщо зараз ми можемо повідомити про проведення якоїсь акції за кілька хвилин до її початку, то тепер мусимо повідомляти за 4 дні. Цей термін влада використає для того, аби через суд заборонити акцію.



Олексій пояснив, що у разі прийняття таких норм люди не зможуть оперативно реагувати на порушення їхніх прав з боку влади.



- Якщо акція матиме стихійний характер, то її учасників можуть затримати правоохоронці. - говорить Олексій Сидорець, - Саме тому, вимагаючи не приймати законопроект №2450 ми принесли сьогодні із собою іграшки. Якщо людям заборонять протестувати, то на мітинг зможуть виходити хіба що іграшки...



Акція "Останній мирний протест" відбулася й в інших містах України, зокрема в Харкові, Тернополі, Луганську, Донецьку, Луцьку, Львові, Севастополі, Сумах та інших містах.



Після завершення мирних акцій молодь з різних куточків України вирушила до Києва, де провела нічну акцію протесту під стінами Верховної Ради.



Як стало відомо OGO.ua, наразі законопроект №2450 залишається у порядку денному сьогоднішнього засідання парламенту.








На правах реклами