Ми у Facebook
07.09.2012, 13:46

У Рівному матір бізнесмена вбили заради наживи

Міліція оприлюднила подробиці жахливого вбивства пенсіонерки, що виявилася матір'ю власника одного з рівненських торгово-розважальних комплексів.
Як уже повідомляв портал OGO.ua, наприкінці серпня під час пожежі виявили труп 64-річної пенсіонерки. Жінка гостювала у будинку сина на вулиці Залічничній, поки той був на відпочинку. Правоохоронці встановили, що жінку спершу задушили. З двору вкрали її автівку, яку за кілька годин знайшли спаленою в одному із мікрорайонів міста. Оскільки мати та син займались підприємницькою діяльністю, правоохоронці у першу чергу вивчали зв’язки потерпілої, сина та їх спосіб життя.

Проте, причина вбивства виявилась банальною - крадіжка. А підпалом намагалися "замести" сліди.

За підозрою у скоєнні злочину правоохоронці затримали двох чоловіків 25 і 48 років. За словами начальника кримінальної міліції УМВС України у Рівненській області Геннадія Юрчука, підозрювані займалися встановленням кондиціонерів. А заразом ставили своїм клієнтам... прослуховуючі пристрої.

- Підозрювані познайомилися з сином загиблої, а згодом і з усіма членами родини під приводом встановлення кондиціонера, - каже Геннадій Юрчук. - Відповідно, 26 липня зловмисники встановили кондиціонер в будинку на вулиці Залізничній. Потім декілька разів приходили: чистили, перевіряли, як він працює. А заразом поставили і прослуховуючий пристрій. Цілий місяць слухали розмови сім'ї, щоб дізнатися про їх бізнес, кошти й інтереси. А 21 серпня близько 14 години вирішили обікрасти оселю. Знаючи, що син та невістка на відпочинку, проникли на територію будинку. Проте в помешкання потрапити не змогли. З собою мали електроінструменти, але двері відкрити не змогли. Коли дісталися до літньої кухні, прийшла потерпіла і упізнала зловмисників. Між ними сталася бійка, в результаті якої пенсіонерку задушили. Далі, щоб впевнитись, що жінка померла, поклали її голову в каструлю з водою. Забрали близько 9 тисяч гривень, які вона зняла з банкоматів напередодні, золотий ланцюжок з хрестиком та сережки. А щоб знищити усі сліди злочину, підпалили літню кухню. Взяли у вбитої ключі від воріт, вкрали автомобіль і безперешкодно виїхали. Опісля спалили свій верхній одяг та речові докази. А кошти та золоті вироби забрав один із злочинців і переховав у Житомирі. Наразі золото вже знайшли, вилучили і долучили до матеріалів справи.

За словами правоохоронців, 48-річний підозрюваний, житель Городища, уже раніше судимий за крадіжку. Загалом відсидів 8 років, оскільки намагався втекти з установи відбування покарання. Проходив по кількох кримінальних справах по вбивствах у Дніпропетровську. У нього вдома вилучили вогнепальну зброю.

Інший, 25-річний підозрюваний родом з Нікополя Дніпропетровської області. Проживав у Житомирі разом із співмешканкою, знаходився у розшуку за вживання та зберігання наркотиків. До Рівного навідувався «за викликом» спільника, коли треба було встановити кондиціонер.

За словами очільника міліції області Василя Лазутка, правоохоронці встановлюють осіб, яким зловмисники ставили кондиціонери. Перевіряють, чи не обікрали вони ще когось і чи встановлювали ще десь прослуховуючі пристрої. Адже купити такий "жучок" можна безперешкодно у рівненському магазині.

Обидва зловмисники уже затримані. Один з них визнав вину повністю. Проти них порушили кримінальну справу за навмисне вбивство та за фактом підпалу автомобіля. У подальшому дії цих осіб кваліфікуватимуть і за іншими складами злочину. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.






На правах реклами