Ми у Facebook
09.09.2012, 15:26

Рівненський Палац дітей та молоді відчинив двері для майбутніх вихованців [+Фото]

День відкритих дверей - традиційний захід для більшості навчальних закладів, що проводиться на початку вересня. 9 вересня свої двері для дітей та їхніх батьків гостинно відчинив Рівненський міський Палац дітей та молоді.
До організації Дня відкритих дверей у Палаці підійшли, як завжди, творчо й креативно.



У залі масових заходів Палацу для гостей організували невеличку концертну програму.

Гостей Палацу запальним танцем привітала вихованка Школи східного танцю Ірина Герасимчук
Гостей Палацу запальним танцем привітала вихованка Школи східного танцю Ірина Герасимчук


Вона не лише підняла настрій дітям та дорослим, а й одночасно познайомила відвідувачів із роботою деяких творчих колективів ПДМу.



Присутніх своїми виступами розважали вихованці Школи східного танцю "Орхідея" та ансамблю "Грація".



Творчий потенціал Рівненського міського Палацу дітей та молоді відомий усім, а такі творчі колективи, як "Дружба", "Ритм", "Light Dance Company", відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Проте, Палац дітей та молоді навчає дітей не лише співати й танцювати. Цей заклад - багатогранний. Нині тут діють близько 20 різноманітних профільних шкіл, клубів та гуртків.



Зокрема, дивовижний світ природи відкриває для дітей Екологічний центр ПДМу, де школярі можуть не лише більше дізнатися про навколишній світ, а й навчаються берегти природу.

Про навчання на екологічному гуртку розповідає його керівник - Олена Серілко
Про навчання на екологічному гуртку розповідає його керівник - Олена Серілко


- Діти пізнають світ змалку, тому чим раніше вони почнуть розуміти екологію, тим краще, - розповідає керівник гуртка екологічної школи ПДМ Олена Серілко. - Я займаюся з маленькими дітьми, до 5-го класу, й звісно, їм важко сидіти й слухати якісь довгі розповіді. Тому наші заняття відбуваються в інтерактивній формі. Вони розв'язують різні кросворди, задачки, й ми граємо в екологічні ігри. Окрім таких занять, ми ходимо з дітьми у походи й виїжджаємо в ліс, що неабияк подобається малечі. Саме через такі ігри та подорожі у свідомості дитини відкладається розуміння важливості збереження екології навколишнього середовища.

Змалку дітей навчають й роботі з комп'ютером, адже це нині - вимога часу. У школі інформатики Рівненського ПДМу відзначають, що нині багато батьків купують дітям комп'ютери, а от як правильно й безпечно ним користуватися - розповісти забувають.

Чимало батьків прийшли дізнатися про перспективи навчання на гуртку інформатики та у фотоклубі
Чимало батьків прийшли дізнатися про перспективи навчання на гуртку інформатики та у фотоклубі


- Окрім того, що ми розповідаємо дітям, із чого складається комп'ютер, ми навчаємо діток правильно ним користуватися, - пояснює керівник гуртка інформаційних технологій ПДМ Олександр Назаров. - Вчимо створювати файли і папки та пояснюємо, як зробити так, щоб зберегти усю потрібну інформацію. Бо приходять батьки й розповідають, що дитина за ПК посиділа й звідти багато чого зникло. Вчимо користуватися й антивірусними програмами та роботі у мережі Інтернет.

Більш старших дітей у Палаці знайомлять й із захоплюючим світом журналістики.

Майбутні журналістки занотовують поради досвідченого Андрія Матвіїва
Майбутні журналістки занотовують поради досвідченого Андрія Матвіїва


- Часто дитина, яка цікавиться журналістикою, має лише уявлення про роботу журналіста й зовсім не знає, як усе відбувається на практиці, - розповідає керівник школи журналістики ПДМу Андрій Матвіїв. - Ми навчаємо дітей основ журналістської роботи, проводимо практичні заняття з теле- та радіожурналістики, а також навчаємо працювати у друкованих ЗМІ, де основою навчання є робота у редакції газети "Без секретів".

Не лише інтелектуально, але й фізично пропонують розвиватися дітям у Палаці дітей та молоді. Для активних та непосидючих хлопців та дівчат тут функціонує Школа східних єдиноборств.

Займатися у ній можна навіть із молодшого шкільного віку й завдяки власній старанності й наполегливості досягти успіхів у спорті.

Успіхами борців поцікавився міський голова Рівного
Успіхами борців поцікавився міський голова Рівного


- Чимало наших вихованців добилися успіху на різноманітних всеукраїнських та світових змаганнях, - розповідає тренер-викладач Школи східних єдиноборств Анатолій Мошковський. - Зокрема, рівненська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик, яка нещодавно здобула "бронзу" на Паралімпіаді у Лондоні, розпочинала свою спортивну кар'єру саме із нашої школи.





На правах реклами