Ми у Facebook
11.09.2012, 08:48

У Рівненській міськраді депутати теж голосуватимуть картками [+Фото]

Нова безпроводова система голосування невдовзі запрацює у Рівненській міськраді. Під час сесії міські обранці отримають доступ до голосування за допомогою спеціальних карток. Перед запуском системи депутати захотіли протестувати нову систему.

Придбання та встановлення в сесійній залі Рівнеради системи для голосування — епопея, котра триває не один рік. Адже сесійну залу Рівненської обласної ради обладнали автоматизованою системою для голосування іще в 2006 році, на що витратили 50 тисяч гривень. З того часу про таке нововедення для власної роботи міські депутати згадували кілька разів на рік.

Врешті-решт торік у міському бюджеті на систему "Рада" запланували майже 300 тисяч гривень. За задумкою керівництва міськради, вона мала запрацювати навесні. Однак до практичного втілення справа дійшла тільки влітку цього року. Систему становили та почали тестувати.

Для запровадження нового способу голосування депутати також зобов’язані внести зміни в регламент роботи ради. До розгляду відвідного питання депутати приступили на засіданні бюджетної комісії.

— Система працюватиме у безпроводовому режимі. Доступ до неї депутати отримуватимуть за допомогою спеціальних іменних карток, які отримуватимуть під час реєстрації на засідання сесії. Після завершення засідання їх необхідно повертати в оргвідділ. Таким чином жоден депутат не зможе голосували за колег, — розповів на засіданні комісії головний спеціаліст оргвідділу Рівнеради Михайло Чепіль. — Будуть у роботі системи і свої нюанси. Пульти для голосування не показуватимуть на свої екранах результати голосування. Їх можна буде побачити лише на загальному моніторі.

У самих депутатів ще до початку роботи системи виникло чимало запитань. Зокрема голова фракції "Батьківщина" у Рівнераді Юрій Запорожець запропонував провести ще тестування системи депутатами, а вже потім голосувати за зміни до регламенту.

— Не всі депутати бачили, як система працює, — зауважив пан Запорожець. — Треба спочатку спробувати, потім узагальнити усі пропозиції. Тільки після цього можна вносити зміни до регламенту.

— Давайте перед наступним засіданням бюджетної комісії проведемо сигнальне голосування. Керівники фракцій зберуть в цей день своїх депутатів. Щоб потім не виникло в сесійній залі якихось непорозумінь, — зауважив депутат Василь Харковець.

На цю пропозицію й пристали усі члени бюджетної комісії. А питання про внесення змін до регламенту відклали на наступне засідання. Тим часом варто очікувати, що на сесії 21 вересня голосування відбуватиметься за новою системою.





На правах реклами