Ми у Facebook
12.09.2012, 13:59

Рівненські паралімпійці повернулись на рідну землю [+Фото]

Рівненські спортсмени-паралімпійці, що захищали честь нашої країни на XIV Паралімпійських іграх у Лондоні, повернулися до Рівного. 2 золотих, 1 срібну й 3 бронзових нагороди вибороли рівняни на Паралімпіаді. Цей результат став найкращим в історії параолімпійського спорту Рівненщини.
Із нагородами та гарним настроєм повернулися до Рівного з Лондона рівненські паралімпійці.

На офіційній зустрічі, яку влаштували у з нагоди повернення рівнян додому у приміщенні Рівненської ОДА, спортсмени поділилися враженнями від Паралімпіади у Лондоні.



- Якогось мандражу перед змаганнями не було, - розповів володар золотої медалі Паралімпійських ігор у Лондоні 2012, майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору Давид Хорава. - Був настрій на перемогу. Приємно, що саме мені першому вдалося здобути "золото". Вся команда раділа, а хлопця, з яким я жив у номері, мій успіх надихнув на успішний виступ. Наступного дня він також здобув "золото". У фіналі боровся з китайцем. Раніше з ним уже зустрічались і мені швидко вдалося його здолати.



Поділилися враженнями й тренери.



- Тренер завжди незадоволений результатом, оскільки потрібно прагнути до ще кращих результатів, - сказав старший тренер збірної команди України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору Михайло Романкевич. - Але наспавді результат дуже хороший. Ми, завдяки нагородам наших спортсменів, зуміли витягнути українську команду на перше місце у дзюдо. Також було ще одне "золото" киянина Дмитра Солов'я.



Не обійшлося й без приємних подарунків. Кожен зі спортсменів, а також їхні тренери, отримали від обласних чиновників грошові винагороди. Зокрема, "золотим" медалістам видали премію у розмірі 30 мінімальних окладів.



Самі ж паралімпійці подарували голові РОДА Василю Берташу український прапор з автографами всіх спортсменів, а також сувеніри, привезені з британської столиці.



Крім того, голова Рівненської ОДА Василь Берташ пообіцяв вирішити питання із виділенням для спортсменів та тренерів із наданням їм земельних ділянок під індивідуальне будівництво.



Також Василь Берташ зазначив, що матиме розмову із мером Рівного Володимиром Хомком щодо виділення спортсменам квартир.

Самі ж паралімпійці подарували голові РОДА Василю Берташу український прапор з автографами усіх спортсменів, а також сувеніри, привезені з британської столиці.





На правах реклами