Ми у Facebook
14.09.2012, 14:19

Бюджет на наступний рік "писатимуть" під кожного рівнянина

Бюджет на наступний рік формуватиметься з урахуванням потреб людей кожного регіону.
13 вересня відбулося засідання міст-членів Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Цього року представники районів Рівненщини вже почали експериментувати з бюджетами аби покращити та стимулювати їх формування на місцях. Продовжать це робити і у наступні 2 роки.

При формуванні бюджету чиновники визначатимуть конкретну мету і вже під неї писатимуть свою програму розподілення коштів. Особлива увага звертатиметься,як завжди, на медичну, освітню та житлово-комунальну сферу.

Начальник бюджетного управління Головного фінансового управління Рівненської ОДА Лідія Біляк каже, що у 2013 році бюджет матиме соціальну спрямованість.

- Кабінет міністрів України ухвалив проект державного бюджету на 2013-2014 роки, - розповідає Лідія Аркадівна. - Потім його мають подати на розгляд до Верховної Ради. Після цього у другому читанні вже є розрахункові показники щодо обсягу доходів та видатків для місцевих бюджетів. У наступному році нам варто чекати збільшення мінімальної заробітної плати на 8,7%. Розмір єдиного тарифного розряду зросте на 18,3%. Також підвищиться допомога сім'ям при народженні дитини та допомога для пільговиків. Так як показники економічного розвитку нашої держави зростають, варто очікувати підвищення плати за енергоносії на 6,3%. Але поки ми не отримали обсягів попередніх видатків. Тому не можемо зробити повний аналіз наших місцевих бюджетних ресурсів.

За словами Лідії Біляк, цього року діє почала діяти програма цільового методу бюджетування.

- Це був, свого роду, експеримент, який розпочався у Луганській, Львівській, Житомирській областях та у АР Крим, - каже Лідія Аркадівна. - Програма цільового методу бюджетування впроваджуватиметься по всій Україні. Але поки що міста районного значення, села та селища не будуть переходити на бюджетування за цією програмою. Тому планування бюджету на перспективу тут розпочнеться не раніше 2015-2016 року.

Аби інтереси місцевого самоврядування було кому представляти у Верховній Раді, представники міст-членів регіонального відділення Асоціації міст України одноголосно підтримали кандидатуру мера Рівного Володимира Хомка.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Бюджет Рівного депутати прийняли за 71 хвилину
Кого годуватиме Бюджет країни-2011?
За бюджет області депутати переголосо­вували двічі





На правах реклами