Ми у Facebook
21.09.2012, 10:37

У Рівному озброєний 76-річний дід погрожував власним дочкам [+Фото]

Пізно ввечері 19 вересня 76-річний житель спровокував небезпечну для рідних і сусідів, а також незрозумілу для правоохоронців ситуацію. Забарикадувавшись у трикімнатній квартирі, він пригрозив убити того, хто першим зайде до нього в житло.
У ході проведення переговорів з дідусем працівники спецназу «Беркут» і «Сокіл» штурмом взяли квартиру.

А починалося все так. Близько 22 години 19 вересня чергова частина міського відділу зареєструвала телефонне повідомлення, що надійшло від 41-річної жінки про погрози батька в одній з багатоповерхівок Рівного.

Разом з правоохоронцями прибув психолог та медичні працівники «швидкої допомоги».

«У п'ятницю, 15 вересня, батько почав звинувачувати нас в тому, що ми без згоди переселили його в іншу квартиру, хоча в цьому будинку він проживає вже більше 30 років», - розповіла правоохоронцям старша дочка.

До цього часу психічних розладів рідні за батьком не спостерігали. Старий хворіє на цукровий діабет і хворобу Паркінсона, через похилий вік погано чує і говорить. За призначенням лікарів дідок приймав заспокійливі і снодійні ліки. Як стверджують дочки, вони щодня доглядають за батьком по черзі, вже не один рік.

За кілька днів до інциденту сусіди зустріли пенсіонера біля вхідних дверей під'їзду. Той намагався покинути «нерідний» будинок, хоча по квартирі пересувався за допомогою дерев'яної палиці дрібними кроками. Невідомо звідки у хворого старого взялися сили, і що стало причиною такої агресивної поведінки, рідні сказати не можуть.

Поки начальник УБОЗ Анатолій Поплавський вів з дідусем переговори, працівники спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл» штурмом взяли квартиру.

Кажуть, добре все те, що добре закінчується. Виявилося, що рушниця незаряджена.

"Чому так довго?", - запитав пенсіонер у дочок, коли ті увійшли в квартиру.

Незрозуміло, що мав на увазі дідусь, ставлячи таке запитання, однак, було ясно, що одного його залишати не можна. Його передали працівникам бригади швидкої медичної допомоги.

Здивуванню міліціонерів і дочок дідуся не було меж, коли серед повного безладу холостяцької трикімнатної квартири слідчо-оперативна група виявила повний арсенал боєприпасів.

У квартирі у діда міліція вилучила: гладкоствольну рушницю WINCHESTER, 87 патронів калібру 5,45 мм, 45 патронів калібру 7,62 мм, магазин до автомата "Калашникова", три мисливські ножі, два леза довжиною 15 см і одне лезо завдовжки 20 см, 94 патрони калібру 12 мм, 279 патронів калібру 5,6 мм, 14 стрижнів, виготовлених з металу сірого кольору, схожі на детонатори.

Усі предмети направлені в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Рівненській області для експертизи. Де взяв пенсіонер такий бойовий арсенал, залишається загадкою. Поки дідусь перебуває на лікарняному ліжку, міліціонери встановлюють походження речей і проводять детальну перевірку. Чому 20 років рушниця лежала без необхідності, а саме цієї ночі дідусь відчув у ній гостру потребу, і з якою метою він зберігав цілий арсенал, зараз з'ясовують правоохоронці.




















На правах реклами