Ми у Facebook
24.09.2012, 13:26

У Рівному підліток за три дні викрав три авто [+Фото]

Працівники Державтоінспекції Рівненщини затримали неповнолітнього юнака, який підозрюється у викраденні одразу трьох транспортних засобів.
20 вересня у Рівному з двору будинку на вулиці Вербова, 37 було викрадено автомобіль марки ВАЗ 2102 синього кольору. У той же день вартові доріг знайшли легковик у кюветі на автодорозі Устилуг-Луцьк-Рівне з механічними пошкодженнями.

Про це повідомили з прес-служби ВДАІ УМВС.

На наступний день правоохоронці отримали нове повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем NISSAN SUNNY, червоного кольору, який було викрадено в Рівному з двору будинку на вулиці Короленка, 3. Вказаний автомобіль працівники Державтоінспекції невдовзі знайшли на автодорозі Бережниця – Степань – Деражне – Клевань з механічними пошкодженнями передньої частини вказаного автомобіля.





А 23 вересня о першій годині ночі наряд ДПС ВДАІ міста Рівне здійснював нагляд за дорожнім рухом по вулиці Князя Володимира. У цей час вартові доріг помітили автомобіль марки «Форд-Сієра», характер руху якого викликав підозру у спроможності керувати водієм даним транспортним засобом. Легковик то зупинявся, то починав рухатися знову, виїжджаючи частково на смугу зустрічного руху.

Інтуїція правоохоронців не підвела. Інспектор ДПС Микола Сидорчук подав жест про зупинку автомобіля. Однак водій "Форда" її проігнорував, а навпаки - різко збільшив швидкість руху та почав тікати від правоохоронців.

Розпочалося переслідування. За допомогою радіозв’язку вартові доріг викликали на допомогу інші наряди ДПС ДАІ, які несли службу в обласному центрі. Більше однієї години працівники Державтоінспекції наздоганяли втікача, який неодноразово створював аварійні ситуації на дорозі.

Недосвідченість водія у керуванні транспортними засобами, а також незнання місцевості призвели до того, що на Т-подібному перехресті, поблизу міста Костопіль, водій з’їхав у кювет.





- За кермом легковика знаходився 15-річний юнак Сергій, житель Волинської області, - повідомив начальник ВДАІ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Олександр Семенюк. - Як з’ясувалося пізніше, хлопець викрав даний автомобіль у місті Рівному з двору будинку на вулиці Шпанівській, 77, про що сам і зізнався.

Також він розповів, що напередодні в обласному центрі він викрав ще два автомобілі, а саме попередньо вказані ВАЗ 2102 та NISSAN SUNNY. Зі слів Сергія, транспорті засоби він відчиняв за допомогою викрутки, а заводив їх, підбираючи різні ключі. Автомобілі він викрадав, щоб доїхати додому.



Юнака доставили в Костопільський райвідділ міліції для вияснення питань по суті.

За оперативні дії та професіоналізм начальник УМВС України в Рівненській області полковник міліції Василь Лазутко нагородив працівників Державтоінспекції почесними грамотами УМВС.





На правах реклами