Ми у Facebook
28.09.2012, 10:51

Сьогодні у Рівному вітатимуть батьків-усиновителів

Керівництво міста з нагоди Дня усиновлення вручатиме подяки прийомним батькам та опікунам.
З нагоди Дня усиновлення, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, у Рівному вітатимуть тих, хто подарував свою любов дітям, які залишились без батьківської опіки.

Сьогодні, 28 вересня, у залі засідань Рівненського міськвиконкому представники міської влади вручатимуть подяки міського голови Рівного прийомним батькам, опікунам та піклувальникам, які взяли на виховання в свої сім'ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з нагоди Дня усиновлення. Окрім того, планується провести круглий стіл за участю батьків та фахівців соціальної сфери.

Рівненщина - регіон, який лідирує за кількістю дітей, охоплених сімейними формами виховання.

За півроку 2012 року всиновили 20 дітей, така ж кількість дітей знайшла батьків торік упродовж 9 місяців. Тим часом у прийомні сім’ї в 2012 вже влаштували 19 вихованців, а за увесь минулий рік таких дітей було 21, - повідомляє прес-служба РОДА.

До того ж тепер на Рівненщині частіше усиновлюють сиріт та позбавлених батьківського піклування віком до 10 років. Загалом в області налічується 51 прийомна сім’я (4 із них створили цьогоріч) та 19 будинків сімейного типу (1 новостворений).

Довідка
30 вересня, починаючи з 2009 року, в Україні відзначають День усиновлення, відповідно до Указу Президента України, підписаного 27 листопада 2008 року. Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї та з метою підтримки і розвитку національного усиновлення День усиновлення відзначається щорічно.





На правах реклами