Ми у Facebook
28.08.2014, 15:34

Осіння дієта: зміцнюємо імунітет та долаємо депресію [+ПОРАДИ]

За декілька днів вже наступає осінь.Восени важливо зуміти уникнути двох речей - хандри та застуди. А допоможе в цьому правильна їжа. Які ж продукти краще на якийсь час забути, а якими слід запастися?
За допомогою осінньої дієти, при нагоді, можна навіть спробувати подолати застуду.

Головне правило - постарайтеся харчуватися повноцінно - з належною різноманітністю і збалансовано.

У меню варто включити:
• морепродукти та рибу - не рідше двох разів на тиждень;
• кисломолочні продукти;
• хліб з висівками і житній хліб;
• насіння соняшника і гарбуза;
• горіхи;
• яблука;
• гречану, пшеничну каші;
• вівсянку;
• яйця, особливо перепелині (краще натщесерце в сирому вигляді);
• салати, заправлені лимонним соком і оливковою олією;
• картопля - в запеченому вигляді.

Цієї зими Рівненщину атакуватимуть нові штами грипу

Якщо шкіра стала сухою і лущиться, потьмяніло, січеться або випадає волосся, ламаються або шаруються нігті, погіршується зір, варто запідозрити у себе наявність авітамінозу. Щоб уникнути його, налягайте на свіжі ягоди, фрукти, овочі: сливи, кавуни, дині, обліпиху (в них містяться антиоксиданти і вітаміни С, А, Е та ін), заварюйте чай з шипшини.

Осіння дієта допоможе схуднути за тиждень

Солодощі варто замінити медом або прополісом (мед з теплим молоком - відмінний засіб від застуди), їжте лимони (вітамін С в "чистому вигляді"), змішавши їх з цукром - ось вам і десерт, пийте соки (особливо корисний апельсиновий), випивайте 1,5-2 л рідини в день - і шкіра належним чином насититься вологою, приймайте мінерали і вітаміни - комплексно. А крім цього дозвольте собі келих-другий хорошого червоного вина, як винагороду за день, проведений в турботі про своє здоров'я.

Правильне харчування восени також допоможе позбавитися від сезонної депресії. Позбутися від нападів нудьги, поганого настрою можна, приймаючи продукти, що містять глюкозу, магній, триптофан, поліненасичені жирні кислоти омега-3 і вітаміни групи В.

1. Головне джерело глюкози - вуглеводи. Тому на сніданок обирайте мюслі або каші з цільнозернових круп. Також джерелом глюкози стане хліб з борошна грубого помелу.

2. Магній допомагає організму боротися зі стресом. Тому включіть у свій раціон молоко, горіхи, шоколад, рибу, бобові, банани, шпинат, спаржу, кукурудзу і брокколі.

3. Триптофан сприяє виробленню "гормонів щастя". Найбільше цієї речовини міститься, звичайно ж, у бананах і шоколаді. Їжте на здоров'я, але знайте міру!

4. Обов'язково споживайте жирні сорти риби. Тунець, сьомга, сардини, анчоуси, скумбрія - найкращі помічники в боротьбі зі стресом.

5. Нестача вітаміну В може призвести до анемії, депресії, втраті апетиту. Молоко, субпродукти, риба, картопля захистять вас від хвороб.

Щоб забути про осінню депресію, більше спілкуйтеся з людьми [+ПОРАДИ]

Чого слід уникати?

1. М'ясні продукти та копченості можуть стати причиною депресії. Якщо не можете відмовитися від м'яса, вживайте яловичину і баранину, а від курки та свинини краще утриматися. Тваринні жири негативно впливають не тільки на серцево-судинну систему, а й на настрій.

2. Не захоплюйтеся фаст-фудом і продуктами, які піддалися підвищеній кулінарній обробці. Чипси, сухарики, крекери, випічка можуть стати причиною авітамінозу. Хочеться чогось пожувати - їжте фрукти.

3. Замініть цукор медом. Мед живить мозок і не шкодить фігурі.

За матеріалами відкритих інтернет-джерел.





На правах реклами