Ми у Facebook
02.10.2012, 10:09

"ОГО" святкує 20-річчя!

Рівно 20 років тому у світ вийшов перший номер газети "ОГО".
Сьогодні, 2 жовтня, ви можете розділити святковий настрій разом з колективом Видавничого дому "ОГО". Приймаємо вітання! :)
Ровесниця демократичних перетворень та ринкової економіки в незалежній Україні, “ОГО” пройшла шлях від першої у Рівному газети приватних оголошень до впливового обласного інформаційно-рекламного тижневика для активної платоспроможної аудиторії. Як незалежне друковане видання, що існує виключно за рахунок доходів від реклами та реалізації, газета не отримує дотацій від політичних сил та бізнесових кіл, не підтримує жодну політичну партію і декларує відданість принципам демократії, свободи слова та ринкової економіки.

Газета неодноразово отримувала визнання у професійних колах. Так, у 2002 р. за результатами Першого професійного конкурсу преси, організованого Українською асоціацією видавців періодичної преси, газета “ОГО” стала лауреатом у номінації “Кращий дизайн спеціальних сторінок”.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Вікторія Жабенко
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Вікторія Жабенко


“ОГО” відоме в регіоні постійною організацією різноманітних рейтингів та пізнавальних проектів — таких як “Сім чудес Рівненщини”, “Відкрий Рівненщину”, “ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини”, “Творці Незалежності”, “Лідери місцевих громад”, “Найуспішніші студенти Рівненщини” тощо. Активний учасник життя місцевої територіальної громади, газета декларує свою місію як “допомагати людям жити і діяти успішно”, а відтак — постійно налагоджує нові та підтримує існуючі зв'язки усередині громади.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Поліна Луценко
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Поліна Луценко


Газета “ОГО” постійно бере участь у грантових проектах, які фінансуються Посольством США в Україні та іншими донорськими організаціями. Зокрема, у 2006 р. працівники газети провели серію тренінгів з журналістики та редакційного менеджменту для журналістів державних та комунальних видань Рівненської області у рамках проекту “Підвищення мотивації працівників державних і комунальних ЗМІ Рівненської області для забезпечення вільного функціонування таких ЗМІ”, а упродовж 2008-2010 рр. брали участь у реалізації проекту “Підвищення стандартів журналістської етики на Рівненщині та Волині”.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Валерія Тишкун
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Валерія Тишкун


У 2008-2010 рр. газета була складовою мультимедійного ньюзруму, створеного, вперше серед регіональних газетних редакцій України, на базі редакції газет Видавничого дому “ОГО” та служби новин телерадіокомпанії “Рівне 1”. Газета і нині, після закінчення цього експерименту, постійно створює нові креативні інформаційно-рекламні мультимедійні майданчики (газета + інтернет, газета + інтернет + телебачення) — такі як спецпроекти “Чоловічі розваги”, “Жіночі розваги”, “СмачнОГО!”, “Зіркові подорожі рівнян” тощо.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Вікторія Жабенко
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Вікторія Жабенко


Постійною складовою у діяльності газети є організація соціальних проектів для різних категорій населення у співпраці з органами державної влади, громадськими організаціями, благодійними фондами, навчальними закладами тощо. Перший в Україні шоу-конкурс для вагітних “Пузата мама”, регіональний конкурс учнівських творчих робіт “Я — журналіст!”, благодійний проект “Дарунок дитини” на підтримку онкохворих дітей — усе це проекти “ОГО” лише впродовж останнього року.
З 2002 року щороку до дня народження газети “ОГО” її журналісти здають кров на Рівненській обласній станції переливання крові. Щороку проводяться турніри з футболу серед команд підприємств та фірм Рівного “Бізнес-ліга “ОГО”.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річний Віталій Примак
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річний Віталій Примак


Восени 2012 року він відбувається вже втринадцяте.

У квітні 2012 року газета стала учасником унікального інтерактивного медіапроекту “Інше місто”, коли упродовж трьох тижнів чотири регіональні редакції України (“ОГО” з Рівного, “Чернігівська медіа-група”, “Коло” з Полтави та “Молодий буковинець” із Чернівців) обмінялись журналістами-блогерами для спільного дослідження туристичної інфраструктури міст і спільного скоординоваого висвітлення у режимі онлайн результатів щоденного виконання журналістами тематичних завдань-квестів.

Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Поліна Луценко
Переможець конкурсу "Обличчя ОГО" - 20-річна Поліна Луценко


“ОГО” має власну школу журналістики - “Школу універсального журналіста”, яка існує з 2006 року, і нині має понад півтисячі випускників. Почавши свою діяльність як суто редакційна школа підготовки кадрів, проект розвинувся до всеукраїнського рівня — нині Школа проводиться у кількох різних вікових та часових форматах, не лише в Рівному, а й в інших містах, і серед її випускників — молодь з різних областей України, від Івано-Франківщини до Донбасу. За матеріалами Школи видано навчальний посібник “Школа універсального журналіста”, який розповсюджується по всій Україні.

Засновник і шеф-редактор газети “ОГО” - Віктор Данилов. Є одним із фундаторів незалежної преси на Рівненщині: ТОВ “фірма МАРК”, засновником і директором якого є Віктор Данилов, у 1991 році було одним із співзасновників газети “Рівне вечірнє”.

Приймаємо щирі вітання з ювілеєм у коментарях! :)







На правах реклами