Ми у Facebook
04.10.2012, 11:33

Для українців подешевшають авто з пробігом і подорожчають нові

Закон про зменшення платежів у казну при купівлі-продажу автомобілів призведе до того, що для населення нові машини стануть дорожчими на 3%, а старі - дешевшими.
Так, згідно з документом, з 1 січня наступного року оформити купівлю-продаж б/в автомобіля стане набагато дешевше. Скасовано 3%-й збір у Пенсфонд, а 1-5% мито за оформлення угоди зменшене до 17-85 грн. Зараз же мито для родичів складає 1%, для усіх інших - 5% від вартості об'єкта, пише "Сегодня".

Це означає, що при продажу, наприклад, "Ланоса" ціною 40 тис. грн сторони угоди економлять майже 3200 грн. А для джипа "Міцубісі" (125 тис. грн) економія складе 10 тис. грн.

З іншого боку, доведеться платити більше покупцям нових автомобілів, особливо дорогих (понад 300 тис. грн). Збір 3% від вартості залишиться тільки для авто ціною до 194 тис. грн. За дорожчий транспорт доведеться віддати ще 4-5% від його вартості.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін прийняв постанову про утилізаційний збір з російських автомобілів. Таким чином, усі машини, завезені до України з РФ, подорожчають приблизно на тисячу доларів. Аналогічний збір влада хоче поширити взагалі на весь автоімпорт.





На правах реклами