Ми у Facebook
05.10.2012, 14:38

Дешеві ліки зникнуть з аптек до 1 січня

До Нового року дешеві лікарські засоби зникнуть з полиць аптек.
Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав директор Всеукраїнської громадської організації "Фармацевтична асоціаціїя України" Віктор Чумак.

"До 1 січня Державна служба лікарських засобів не встигне провести сертифікацію лікарських препаратів. Адже на таку дію потрібно три місяці, а до кінця року залишилось менше часу", - Віктор Чумак.

"Коли Міністерство охорони здоров'я заговорило щодо доступної та якісної медичної допомоги, виник нюанс із цінами на лікарські засоби, адже раціональне призначення може змінити вартість лікування. А це не лише ціна, а й кількість медичних препаратів. І тому маємо комплексну проблему, через яку немає чіткої ситуації на ринку медичних препаратів", – сказав директор громадської Фармацевтичної асоціації України.

За словами співрозмовника, через різновекторність програм, які реалізують Міністерство охорони здоров'я, РНБО та Державна служба лікарських засобів, в Україні існують проблеми із доступною програмою медичної допомоги населенню.

"Знизити вартість ліків можна двома методами. Перший – знизити ціни на дорогі лікарські засоби. Але в такому разі маємо ризик їхнього зникнення. Проте багато українців звикли, що саме дорогі ліки є якісними. Люди не довіряють дешевим лікам. Інший метод – знижувати вартість рівномірно на всі сегменти ліків. Після таких знижень зникнуть дешеві вітчизняні ліки. Адже тоді їх рентабельність нівелюється. Тож існує ризик, що до Нового року залишаться в аптеках тільки дуже дорогі лікарські засоби", – додав Віктор Чумак.

Нагадаємо, споживання лікарських препаратів на душу населення в країні становить 60 доларів в рік. Зараз у Державному реєстрі лікарських засобів зареєстрований 13 тис. 721 лікарський препарат, у тому числі майже 10 тис. - імпортного походження.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
В Україні аптеки “низьких” і “найкращих” цін відтепер під забороною
Де саме надають знижки в аптеках багатодітним і прийомним сім’ям (АДРЕСИ АПТЕК)
Рівненська область: чи діють знижки на ліки для багатодітних сімей?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ