Ми у Facebook
08.10.2012, 15:32

У Рівному музиканти гурту "Один в каное" "одягли" глядачів у капці й заспівали "Колискову" [+Фото]

У суботу, 6 жовтня, до Рівного завітав львівський гурт "Один в каное". Удень музиканти поспілкувалися з журналістами, а увечері в затишній, майже домашній, атмосфері татру "МЕТР" зіграли концерт-"квартирник", на який глядачів попросили прийти... у капцях.
За словами організаторів, ідея запросити до Рівного талановитих львів'ян виникла давно. Проте вдалося це зробити лише зараз.

- Ідея запросити цей гурт до Рівного виникла, чесно кажучи, спонтанно, - розповідає організатор квартирника гурту "Один в каное" Марк Оплачко. - Сам слухаю та люблю цей гурт і в один прекрасний момент виникла думка про те, щоб вони завітали до Рівного. Все почалося в червні, саме тоді в мене з'явилася ця маленька мрія. Але через літні канікули та відпустки я не ризикнув запрошувати їх. А от в перших числах вересня вже написав їм на "електронку", вони відгукнулися й ми почали узгоджувати дату. Так і домовились.




Самі учасники гурту "Один в каное" зазначають, що до Рівного як гурт приїхали вперше. Раніше уже були тут, але поодинці. Взагалі, "Один в каное" - ще досить молодий гурт, але вони уже добилися визнання та мають чимало шанувальників.



- Все почалося досить цікаво, - розповідає вокалістка гурту "Один в каное" Ірина Швайдак. - Одна моя подруга дала мені папірець, вирізку з газети, де окрім того телефону, було й оголошення про пошук вокаліста й ще якогось музиканта у новий гурт. Так я й потрапила до гурту. Спочатку нас семеро було, але потім виявилось, що ми не всі однаково розуміємо, яку музику хочемо грати, тому люди відсіювались й зараз нас залишилось троє - Я, Устим та Олена.



Устим грає на гітарі і колись був учасником львівського рок-гурту "Червоне". Олена грає на перкусії - досить незвичному ударному музичному інструменті, на якому вона легенько вдаряє руками.



Оригінальна назва гурту з'явилася також завдяки Ірині. Вона її прочитала... в інтернеті.



- Я читала одну статтю про індіанські племена, - розповідає Ірина Швайдак. - І там побачила ім'я, уже не згадаю зараз яке, й воно перекладалося як "один в каное". Я запропонувала колегам по гурту цю назву й вона їм також припала до душі.



Власне під час концерту Іра знайшла ще одне пояснення назві гурту.



- Устим у нас "один", Оленка - "в", а я - "каное", - посміхаючись сказала Ірина Швайдак.



За кілька років свого існування гурт встиг записати уже чимало пісень й готується записати перший альбом. У гурті сподіваються, що це вдасться зробити до кінця року.



Усі ці пісні, які й увійдуть до нового альбому, почули й рівняни на концерті-"квартирнику". До слова, музиканти зізналися, що саме такий формат концерту їм більше до вподоби.



- Там, ми грали й на більших сценах, але нам більше подобається атмосфера камерності, така домашня й затишна, де всі - свої, - пояснила Ірина Швайдак. - Тому просимо усіх слухачів прийти на наш виступ у капцях. Щоб усе було по-домашньому.



Атмосферу дому організатори створили, застеливши підлогу "МЕТРу" карематами та пледами. Й глядачів пускали лише у капцях. Тих, хто не знав про такий "дрес-код", попросили розутися й посидіти на концерті у шкарпетках або й просто босоніж.



Спочатку було навіть трохи прохолодно, але згодом стало тепло. Не лише тому, що приміщення нагрілося від великої кількості людей, а тому, що "Один в каное" подарували дуже душевний та ліричний концерт, а між піснями відповідали на запитання й багато жартували.



Таку атмосферу, яка була того вечора у "МЕТРі" досить важко передати словами - там потрібно було бути. Гості "МЕТРу" дуже не хотіли відпускати львів'ян, які співали понад дві години.

- На біс! На біс! - вигукувала публіка по завершенні концерту. Й тоді гурт зіграв "Колискову", після якої побажав усім доброї ночі!



А спати зовсім не хотілося. Хіба що, під акомпанемент пісень. Тому рівняни ще довго стояли у черзі за автографами до музикантів.

До слова, організатори придумали досить креативні квиточки, на звороті яких було спеціальне місце для автографу :)



Відвідувачі концерту теж не залишили музикантів без подарунків. Вони подарували їм "стіну відгуків" - великий плакат з враженнями й побажаннями, який музиканти "Один в каное" забрали з собою до Львова.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ