Ми у Facebook
09.10.2012, 18:00

У Рівному медиків вакцинуватимуть від грипу

Рівненські медики готуються до епідемії грипу. Цьогоріч у країні бушуватиме три штами грипу, два яких нові. Тим часом міські чиновники закликають рівнян прищеплюватися проти грипу та запланували вакцинувати понад 300 медиків та працівників комунальних підприємств.
Як розповів на засіданні Рівненського міськвиконкому начальник міського управління охорони здоров'я Михайло Стичишин, українці можуть заразитися трьома штамами грипу штамів А і В. Зокрема, це свинячий грип та два нових штами, до яких українці не мають імунітету. Попередити захворювання може вакцина. Втім, поки що її в Рівному немає.

— Вакцину планують завести в аптеки міста вже до кінця тижня, - зауважив Михайло Стичишин. – Ми рекомендуємо рівнянам пройти вакцинацію, адже вона допоможе попередити хворобу або мінімізувати її вплив. Плануємо також прищеплювати вакциною і лікарів, які працюють з хворими на грип пацієнтами. Таких медиків у місті понад 300. Торік ми теж вакцинували їх, але робили це не за бюджетні кошти. Шукатимемо можливість і цьогоріч.

Натомість члени міськвиконкому доручили начальникам комунальних підприємств розглянути можливість вакцинування працівників.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ
Який грип загрожує Рівненщині цьогоріч?





На правах реклами