Ми у Facebook
09.10.2012, 20:02

На Рівненщині громадських активістів навчали створювати новини, цікаві іншим

Днями у с.Здовбиця Здолбунівського району відбувся семінар-тренінг "Громадська журналістика та відповідальні соціальні медіа", участь в якому взяли громадські активісти, студенти і старшокласники Рівненщини — всі, хто цікавиться роботою журналіста і прагне розповідати новини професійно.
Під час семінару засновник НГО "Аналітичний центр розвитку міста "ЗЕОН" Микола Орлов розповів учасникам про те, як представити результати своєї роботи так, щоб не виник вакуум "щось зроблено — мало хто про це дізнався — знизилося емоційне задоволення від зробленого — знизилася віра у свої сили і мотивація до повторних дій". Також молодь дізналася, як з події створити новину, цікаву іншим, від керівника Рівненської незалежної медіапрофспілки Сергія Штурхецького. А керівник Рівненського агенства журналістських розслідувань "Четверта влада" Володимир Торбіч розповів про тонкощі проведення журналістських розслідувань і поділився власним досвідом. Цікавим виявився і виступ редактора газети "Здолбунів сіті", кращого блогера Рівненської області за результатами конкурсу колег-журналістів у 2012 році Олександра Поліщука (Дядька Пола), який поділився секретами створення та просування власних блогів у соціальних мережах.

Після закінчення учасники отримали сертифікати та дізналися про конкретний алгоритм дій, щоб їхня новина стала надбанням широкого загалу з допомогою ЗМІ.



— Основна мета проведення семінару — розповісти людям, які є потенційно активними учасниками громадського руху та які мають нахил до викладення своєї думки в медіа, як правильно писати, щоб вони не боялися і не ховалися за анонімною маскою, — говорить координатор семінару Микола Орлов. — Фактично, як альтернатива цьому, громадська журналістика — люди, які вміють подати інформацію цікаво, відображаючи дійсність на розсуд читачам, те, що сьогодні вдається все менше і менше заангажованим медіа.



— Я задоволена, що побувала на семінарі-тренінгу, — ділиться враженнями учасниця семінару, студентка Національного університету "Острозька академія" Тетяна Уварова. — Мені було дуже цікаво дізнатися технічну сторону створення блогів. Також я розширила своє бачення теоретичної журналістики, щоб в подальшому використати на практиці. Рада, що познайомилася з відомими журналістами Рівненщини.

Громадські активісти зі Сходу вивчали досвід Рівненщини





На правах реклами