Ми у Facebook
12.10.2012, 14:25

На Рівненщині з’явилися "мандрівні" дороговкази [+Відео]

Тим, хто полюбляє подорожувати, відтепер значно легше буде орієнтуватися у туристичному просторі. Нині на дорогах почали встановлювати спеціальні дорожні знаки європейського зразка. Вказівники значно полегшать подорожі не лише українців, а й іноземних гостей.
Науковий співробітник Дубенського замку Іван Касянчук показує, як в часи інквізиції страчували непокірних на гільйотині. Це кімната тортур у підвальному приміщенні князів Острозьких - одна з найновіших виставок. Станок для розтягування, паля, диба, крісло мойсея - тут 9 різних знарядь тортур. Невдовзі їх кількість планують збільшити вдвічі.

У Луцьку рівняни презентували проект "Волинь туристична" [+Фото]

Кімната тортур одна з шести експозицій, що пропонують туристам у Дубенському замку. Любителів помандрувати поміж старовинних стін з кожним роком більшає, розповідають музейники. Спочатку року сюди завітало близько шестидесяти тисяч відвідувачів. Та в заповіднику готові приймати і більше туристів, кажуть, та не всі проїзджаючі знають про Дубенський замок, в тому числі іноземці. Щоб цю проблему вирішити, встановили мандрівний дороговказ на трасі Київ-Чоп.

7 чудес Рівненщини

Перший такий вказівник встановили до Корецького замку, на черзі ще близько двох десятків знаків до восьми туристичних об'єктів Рівненщини. Музейники Дубенського заповідника сподіваються, дороговкази заманюватимуть до них туристів.

Туристичні “перлини” Рівненщини

Відео на MediaОГО

Туристичні маршрути Рівненщини

Встановлюють дороговкази у рамках проекту "Волинь туристична". На Рівненщині це роблять першими. Сподіваються, ініціативу підтримають і в сусідніх областях.

Рівненщина від А до Я





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ