Ми у Facebook
15.10.2012, 13:50

На Рівненщині Дубенський замок став центром фотомистецтва [+Фото]

У палаці Любомирських Дубенського замку відкрився Сьомий Міжнародний Салон художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову-2012”. Вперше міжнародний фотосалон відбувся в Дубно. Оцінити кращі роботи до палацу Любомирських приїхали шанувальники фотографії з усіх куточків України та з-за кордону.
"Фотовернісаж на Покрову" вже сім років поспіль залишається наймасштабнішим фотопроектом на Рівненщині. А торік "Книга рекордів України" визнала його наймасовішим фотосалоном країни. Долучились до проекту фотохудожники з усього світу і цьогоріч.



За словами організатора проекту та видавця Олександра ХАРВАТА, до участі у Фотовернісажі зареєструвались 356 авторів із 46 країн. На розгляд журі вони подали 4062 фотографії. Як завжди, на День міста Рівне в Україну прибули кращі фотохудожники світу — італієць Вірджіліо Бардоссі, росіянин Володимир Прошин, українець Олег Огородник, головний редактор журналу Photographer Євген Зубенко та голова журі Олександр Харват. 25-28 серпня журі визначило переможців та присудило золоті, срібні, бронзові медалі, дипломи та Гран-прі.



Фоторепортаж з відкриття Фотовернісажу

— Цьогоріч Гран-прі конкурсу поїде в Аргентину, його виборов Рауль Віллалба з роботою "The dance of Venus", Кращим автором визнали Kwok Miu Anthony з Гонконгу, — зауважив Олександр Харват. Золоті медалі у шести категоріях вибороли автори з Аргентини, Бельгії, України, Англії, Канади, Австрії, Бахрейну. Серед переможців проекту є і рівняни.



Традиційно виставка конкурсу відбувалась у Рівненському обласному краєзнавчому музеї або Рівненському облмуздрамтеатрі. Втім цьогоріч організатори вирішили проекспериментувати і обрали нове місце проведення. Фотовиставку проекту відкрили у Палаці Любомирських Дубенського замку.

Фоторепортаж з відкриття Фотовернісажу

— Ми радо підтримали ідею проведення такої масштабної події саме у Дубні, — зауважив директор Дубенського державного історико-культурного заповідника Леонід КІЧАТИЙ. — Адже Палац Любомирських має свою особливу творчу ауру. Переконаний, що це надасть світлинам фотомайстрів нове обрамлення.



Відкриття салону співпало і з другим масштабним святом – 520-річчям заснування Дубенського замку. Тому на урочистостях 14 жовтня фотографічне сьогодення переплели з історією замку. Гостей вітав князь Острозький, а усі фотографи змогли ознайомитись із родзинками історичної споруди.




— До нас завітали фотографи не тільки з України, а й з-за кордону. Зокрема в переддень відкриття салону фотографи зі словацького фотоклубу "Бардаф" презентували у Рівному тематичну фотовиставку, — розповів Олександр Харват. — Крім того, традиційно в рамках вернісажу відбулись і фотопленери в мальовничих куточках Рівненщини.

Не обійшлось без приємних подарунків і на відкритті салону. Серед гостей провели лотерею “Фортуна на Покрову”, де для всіх фотографів розіграли призи від партнерів проекту Leica, Профото, Lexar, Imagenomic Неотек. Окрім того, учасники виставки отримали каталог кращих світлин та іміджевий настінний календар Фотовернісажу.

Фоторепортаж з відкриття Фотовернісажу


Всі результати "Фотовернісажу на Покрову





На правах реклами