Ми у Facebook
16.10.2012, 13:21

На Рівненщині 120 дітей стали фотокраєзнавцями [+Фото]

Підсумки шкільного літературно-фотографічного конкурсу "Я звідси родом" підбили у Рівненському театрі ляльок 13 жовтня. Переможців визначали у двох номінаціях — "Туристичне відкриття Рівненщини" та "Патріот рідного краю". Участь у фотоконкурсі взяли 120 школярів з усього регіону.
Як повідомила голова оргкомітету конкурсу "Я звідси родом" Віта ГРИЦЮК, в рамках проекту "Волинь туристична" фотографічна першість тривала понад два місяці. Загалом участь у 120 учасників зі шкіл Рівненщини, які надіслали понад дві сотні робіт та есе про свій рідний край. Саме з них журі обрали кращі роботи, з яких сформували унікальну фотовиставку "Рівненщина очима дітей". Вона діятиме в Рівненському театрі ляльок.



У підсумку у номінації "Туристичне відкриття Рівненщини" переможницею стала 14-річна Людмила Хоменко із села Зоря Рівненського району.
- Я надіслала на конкурс костел Яна Непомуки у Клевані, - розповіла переможниця. – Натомість в есе описала, чому ця архітектурна пам’ятка є привабливою для любителів мандрівок.



А кращими у номінації "Патріот рідного краю" у другій номінації кращою визнали колективну роботу учнів 4 класу Острозької школи-гімназії. Представники журі кажуть, зворушив твір, які діти писали всі разом, про те, чому вони люблять своє місто. За призові місця школярі з Острога та з Зорі отримали у подарунок техніку (букрідер і фотоапарат). Окрім цього, Людмила Хоменко зможе побувати на майстер-класі у фотохудожника Олександра Харвата. Інші ж учасники конкурсу, окрім солодких подарунків, отримали сертифікати на безкоштовні сімейні екскурсії трьома найцікавішими об’єктами "Волині туристичної" - Острозьким і Дубенським замками, а також культурно-археологічним центром "Пересопниця".








На правах реклами