Ми у Facebook
16.10.2012, 12:25

На Рівненщині фермери та лісівники руйнують білощебеневі дороги

Важка техніка рівненських лісівників та агропідприємств спричинює руйнування сільських білощебеневих доріг. Натомість чиновники хочуть залучити винуватців до відновлення доріг, які є найбільш вигідним варіантом будівництва шляхів на селі.
Як повідомив на засіданні бюджетної комісії обласної ради начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Юрій Сідлецький, цьогоріч на ремонт доріг в області виділено 94 мільйони гривень, 22 мільйони призначені для доріг Рівного. За рахунок спецфонду обласного бюджету оновлюють 189 об’єктів, що на 35 відсотків більше, ніж торік. Загалом у області відремонтовано понад 87 відсотків запланованих доріг.

– Зараз ми отримали надходжень до спецфонду обласного бюджету на 5 мільйонів 780 тисяч гривень більше, ніж очікували. Тому максимально оперативно розподілимо їх на ремонт тих доріг, де виготовлена вся необхідна документація, – зауважив Юрій Сідлецький. – Хочемо до кінця жовтня завершити всі ремонти та не допустити невикористання коштів.

Продовжується в області спорудження і білощебеневих доріг. У селах Рівненщини збудували вже 1000 кілометрів таких доріг. Чиновники переконують – люди задоволені. Адже раніше ці дороги жодного разу не ремонтували за останні 20 років.

– Собівартість кілометра такої дороги всього 100 тисяч гривень, тоді як асфальтобетону – понад мільйон, – наголосив Юрій Сідлецький. – Гарантія такого покриття – один рік, однак при правильному використанні та утриманні за кілька років якість покриття мало відрізнятиметься від асфальтного.

Проте такі дороги не розраховані на великоваговий транспорт. Коли ними тривалий час їздить лісова або аграрна техніка – покриття руйнується. А от компенсувати збитки керівники підприємств не спішать. Тому чиновники збираються поговорити про це з лісівниками та аграріями на спеціальній нараді.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ