Ми у Facebook
17.10.2012, 13:08

"Сімейні перегони" відкриватиме уродженець Рівненщини Сергій Бубка

Уже втретє на Рівненщині відбудеться обласна спортивна гра "Сімейні перегони". Старт дійству оголосять 20 жовтня у селі Зоря Рівненського району під час візиту голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки.
Проект "Сімейні перегони", започаткований два роки тому, не мав аналогів в Україні. Суть його полягає в тому, аби запропонувати цікаве та корисне дозвілля усій родині. У результаті учасниками "Сімейних перегонів" стали 40 тисяч краян із кожного району області. Серед них були як ті, котрі раніше не займалися спортом, так і родини спортсменів-олімпійців.

— Зокрема в одному з сезонів грала родина учасниці Олімпійських ігор в Атланті Людмила Кощій-Шаланюк. "Сімейні перегони" для Рівненщини стали своєрідним брендом. І наш досвід уже запозичила Луганська область, - розповів начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Володимир Гуділін. – Тим часом не залишаться обділеними призами й переможці "Сімейних перегонів". Вони отримали квитки на футбольні матчі "Євро-2012", а діти оздоровлювалися в "Артеку". Краща команда отримала сертифікат на встановлення у своєму населеному пункті нового спортивного майданчика.

Під час цьогорічних змагань спортивні майданчики та путівки отримають одразу три команди-переможці. Тим часом цьогорічні "Сімейні перегони" відбуватимуться в оновленому форматі. Родинні команди змагатимуться не лишень у спритності, а й вирішуватимуть інтелектуальні завдання. А сама гра проходитиме за зональним принципом, де команди з районів змагатимуться у чотирьох кущових іграх і лише потім – у фіналі.

Загалом до гри планують залучити кілька тисяч людей, а у фіналі змагатимуться 16 команд та 200 учасників.

На Рівненщині розпочинається вже третій сезон спортивно-інтелектуальної гри "Сімейні перегони". Стартують "родинні" змагання вже цими вихідними - 20 жовтня, у селі Зоря Рівненського району. Серед запрошених на спортивне дійство - багаторазовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон Сергій Бубка. До речі, спортсмен родом із Рівненщини (із села Мульчиці Володимирецького району).





На правах реклами