Ми у Facebook
17.10.2012, 14:06

В Україні понад 40 відсотків бідних людей

В Україні сьогодні недоїдають 16,2% громадян, а відсоток бідних зростає.
Про це під час конференції заявила Катерина Рибальченко, старший програмний менеджер Програми розвитку ООН.

За словами Рибальченко, останнім часом значно зріс відсоток людей, які недоїдають, тобто споживають менше 2100 кілокалорій на добу, інформують «КОМЕНТАРІ:».

«Українці мають значні проблеми з урівноваженням власного бюджету. Бідними вважаються ті, які витрачають більше 60% сімейного бюджету на харчування. За минулий рік відсоток таких людей в Україні зріс до 41,5%» - сказала вона.

Рибальченко уточнила, що зростання цього показника незначне, проте порушена позитивна тенденція. До 2008 року рівень бідності скорочувався. Сьогодні Україна повернулася на рівень 2006 року.

За попередніми оцінками ООН лише 5% українців живуть за європейськими стандартами. Тобто мають значно кращий рівень життя.

«Державна соціальна підтримка, з одного боку, дуже гарна до населення і знижує його соціальну активність. З іншого боку, вона абсолютно не підтримує саме тих, хто потребує підтримки. Кошти витрачаються шалені», - додала Катерина Рибальченко.

Як повідомляли «Коментарі», Президент України Віктор Янукович заявив, що за минулий рік кількість бідних у країні знизилася на 2,2%.





На правах реклами