Ми у Facebook
22.10.2012, 10:55

У Львові відбулося свято сиру та вина [+Фото]

Рік потроху добігає кінця, а фестивалі у Львові не закінчуються ніколи. Цього вікенду галицька столиця порадувала львів'ян та гостей міста оригінальним та незвичним дійством - святом сиру та вина, на яке з'їхалися винороби й сировари з усіх куточків України.
Львів навіть у будній день здатний здивувати своєю оригінальністю. Ну де ще можна одночасно покуштувати стільки різноманітних сортів сиру та продегустувати рідкісні сорти вина?



У перший же день свята, 19 жовтня, на площі Ринок зібралася чимала юрба. Люди стояли у чергах за смачним вином, яке, за словами дегустаторів, має особливий смак та аромат.



Ті, хто прохолодного п'ятничного вечора не міг зігрітися, прагнули продегустувати ще один цікавий напій - вишневий глінтвейн з апельсинами.



Почастували гостей й різноманітними видами сиру.



Чи не найбільший ажіотаж викликали сирні коники, які неабияк смакували до вина.



Окрім власне вина та сиру, на святі можна було придбати чимало інших смачних виробів - від запашної копченої риби...



...до неймовірно смачного львівського шоколаду.



Свято супроводжувалось й концертною програмою. Зі сцени піснями й танцями гостей розважали різноманітні творчі колективи Львова.



Розпочавшись у п'ятницю, дійство тривало ще два дні й завершилось у неділю пізно ввечері.

Цікаво знати:
Сири - один з найулюбленіших і найпоживніших харчових продуктів у багатьох країнах світу. У світі з молока корів, овець та кіз виготовляють 5000 видів і сортів сирів. Їхні тип, смак, аромат, колір, консистенція, залежать від багатьої чинників: походження і жирності молока, бактерій та цвілі, обробки, умов й тривалості дозрівання. У більшість сирів додають сичужний фермент.



В Україні найбільш популярні такі види та сорти сирів: з твердих - Голландський, Едем, Чеддер, Російський, Український, Мармуровий, Гауда; традиційний домашній кисломолочний сир, а також плавлені, пастоподібні, ковбасні та копчені сири.





На правах реклами