Ми у Facebook
24.10.2012, 15:01

Татуювання: хвороба суспільства чи глибокий сакральний сенс?

Портал OGO.ua розпочинає нову рубрику інтерв'ю "Татуйоване Рівне". Відколи тату почали робити на людських тілах, що вони означають та чи варто їх робити - у нашому першому матеріалі.
Тату — термін, запозичений з полінезійської мови. На таітянському діалекті слово «татау» означає малюнок. Спочатку будучи відмінними ознаками того чи іншого племені або маючи глибокий сакральний сенс, натільні знаки перетворилися на цілий вид мистецтва.

Найчастіше власники малюнків на тілі вкладають в свої шедеври яскраві спогади свого життя або різноманітного роду символи і силуети. Але бувають і зовсім нестандартні речі, які пояснити не в змозі навіть замовник малюнка на тілі.

Значення татуювань

Найчастішою помилкою тих, хто зважився зробити тату – впевненість, що обраний малюнок залишиться актуальним назавжди. Але це рідкісне уявлення. Приміром виступають музичні уподобання кожної людини, які з часом змінюються, в залежності від життєвих ситуацій. Людська душа динамічна і мінлива, так було і буде.

Тому якщо ви вирішили робити тату, то краще вибирайте нейтральний малюнок, або той, який залишиться для вас актуальним на майбутнє.

Більш ретельно вивчіть значення малюнків. Мова малюнка на тілі - це знакова система, в якій трактування знаків має кілька варіантів. У племені майя татуювання у вигляді метелика символізує безсмертя душі, натомість в Японії вас можуть зовсім неправильно зрозуміти, прийнявши ваш малюнок безглуздим.

Тонкощі роботи та догляду

Найкраще робити татуювання у перевірених салонах, які працюють досить довгий час і не мають негативної характеристики. Успішні роботи майстрів дають надії на ідеальний результат.

Всі деталі інструментів, які є змінними, у майстра повинні бути одноразовими. Обстановка проведення „процедури” має бути абсолютно стерильною. Занести інфекцію в шкіру не є проблемою.
Зробивши тату, ретельно доглядайте за ним. Намагайтеся уникати подряпин, порізів та опіків. Застосовуйте різного роду креми для швидшого загоєння.

Зведення

Сучасні технології дозволяють зводити будь-які татуювання. Бувають звісно рідкі випадки, коли допомогти „пацієнту” вже не буде можливості. Прибрати з обличчя тату без наслідків – неможливо. Шрами та рубці при таких процедурах залишаються завжди.

Ставлення громадськості

Стереотипи. Вони нікуди не дінуться. Це болюча тема для суспільства. В країнах Західної Європи та в США звиклися з цим мистецтвом, роботу людям з тату там набагато простіше знайти, чим наприклад, в країнах колишнього Радянського Союзу. Тому краще їх робити на непомітних місцях, які не будуть кидатися в очі.

Ретельно зважте всі «за» і «проти». Прийняте рішення має бути правильним. І в першу чергу для вас!

P.S. Представляємо вашій увазі першу учасницю проекту "Татуйоване Рівне" - 22-річну Єлизавету.





На правах реклами