Ми у Facebook
26.10.2012, 09:02

Як вплинуть вибори на канікули рівненських школярів

Ще декілька тижнів тому з’явилася інформація про те, що Міністерство освіти і науки України рекомендує змістити канікули через проведення в Україні парламентських виборів. Проте освітяни Рівненщини до рекомендацій не прислухались.
Рівненські освітяни зазначають, що рекомендації так і залишились рекомендаціями й офіційного наказу про перенесення канікул не надходило.

— Є рекомендаційний лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, — сказав начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Іван Вєтров. — Однак ми не вбачаємо потреби переносити канікули. По-перше, уже структуроване календарне планування у кожній школі. По-друге, багато батьків спланували провести час з дітьми під час канікул (оздоровлення, відпочинок, відпустки), адже структура року була оголошена ще у серпні. По-третє, виборчі дільниці розташовані у 250 закладах і використовуватимуть лише одне приміщення.

Не змінюватимуть графік канікул і у школах Рівного.

Як повідомив начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Василь Харковець, канікули у рівненських школярів розпочнуться згідно з графіком.

— Міністерство освіти України лише рекомендувало змістити початок канікул для учнів загальноосвітніх шкіл, — розповідає Василь Харковець. — На місцевому рівні немає потреби переносити їх через проведення виборів. Тому канікули у рівненських школярів триватимуть з 29 жовтня по 4 листопада.





На правах реклами