Ми у Facebook
31.10.2012, 15:20

На Рівненщину з Іспанії екстрадували контрабандиста [ОНОВЛЕНО]

Чоловіка підозрюють у наркоторгівлі та торгівлі людьми.
У міжнародному аеропорту “Бориспіль” відбулась екстрадиція громадянина України, який у свій час налагодив міжнародний канал контрабандного постачання в Україну кокаїну.

За інформацією прес-групи УСБУ в Рівненській області, досудове слідство встановило, що зловмисник з 2004 року жив в Іспанії. Він домовився зі своїм братом з Рівненської області про контрабандне постачання на України кокаїну з метою подальшого збуту на території області.

Чоловік відправив в Україну наркотики приватним автобусом, що здійснює періодичні міжнародні поштові перевезення. Кокаїн ховали в посилці з одягом (в нарукавній кишені светра). Посилку адресували на ім’я брата-спільника.

Використовуючи необізнаність своєї дружини, яка живе у Рівненської області, організатор наркоканалу відправив в Україну ще одну посилку з прихованим в продуктах харчування кокаїном. Посилку відправили приватним автобусом, що здійснює міжнародні перевезення.

23 січня 2007 року під час огляду цього мікроавтобусу правоохоронці, що перетинав митний кордон України через пункт пропуску «Тиса» Чопської митниці, виявили та вилучили приховані наркотики.

Співробітники СБУ затримали спільника наступного дня під час спроби реалізації кокаїну.

Слідчі УСБУ в Рівненській області порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), частиною 2 статтті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України.

У 2007 році вироком Рівненського міського суду рівненчанина засудили до 4 років позбавлення волі. А організатора контрабандного постачання наркотиків, який переховувався від правосуддя за межами України, оголосили у міжнародний розшук.

У березні правоохоронці Королівства Іспанії затримали зловмисника, а 22 жовтня співробітники Інтерполу екстрадитували в Україну, де він постане перед судом.

За інформацією старшого прокурора прокуратури області з міжнародно-правових доручень Раїси Приходько, Генеральна прокуратура України скерувала відповідне клопотання до компетентних органів Королівства Іспанія для видачі підозрюваного. На даний рівнянина доставили до Рівненського СІЗО. Проведення розслідування вчинених ним злочинів доручили УМВС України в Рівненській області. Хід слідства знаходиться на контролі прокуратури області, про результати якого згідно укладених міжнародних домовленостей повідомлять Королівство Іспанія.

За словами начальника сектору зв’язків з громадськістю УМВСУ у Рівненській області Тамари ЛИСЕНКО, 44-річного Юрія, окрім наркоторгівлі, підозрюють ще й у торгівлі людьми.

— Його підозрюють в тому, що він пропонував дівчатам роботу за кордоном, — каже Тамара ЛИСЕНКО. — Усе відбувалося за стандартною схемою — декому повідомляв, що там треба буде робити, деяким ні. Уже на місці у потерпілих забирали паспорти, і там вони надавали сексуальні послуги. Сам підозрюваний не займався безпосередньо сутенерством, він просто доставляв дівчат. Зараз чоловік знаходиться в СІЗО і уже найближчим часом постане перед судом.







На правах реклами