Ми у Facebook
02.11.2012, 14:13

Україна повертається до іменного продажу залізничних квитків

Укрзалізниця повернеться до практики іменних квитків з метою запобігання спекуляціям, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.
Про це повідомляє korrespondent.net

- Із 1 січня ми вводимо продаж іменних квитків, тому що скарг на спекулянтів все більше і більше, - сказав Борис Колесніков.

Як повідомили Корреспондент.biz в Мінінфраструктури, відомство отримує тисячі листів від пасажирів, які звертаються з проханням впровадити іменні квитки.

Крім того, як повідомив Колесніков, підтверджені факти спекуляції з боку самих працівників залізниць: касирів та провідників.

- Ми перевірили один поїзд - і з 120 пасажирів 90 були без квитків. Залізниця працює для пасажирів, тому ніякої спекуляції бути не може. Це головне, - наголосив віце-прем'єр.

Разом з тим, Колесніков повідомив, що придбати квиток на поїзд можна буде за наявності документа, що посвідчує особу (внутрішній або закордонний паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток, студентський квиток і т.п.).

Крім того, він заявив, що на початку літа електронний проїзний документ зможуть придбати пасажири всіх швидкісних поїздів.

- Із 1 червня електронний квиток буде запроваджений на всіх швидкісних поїздах, а протягом літа - всіх пасажирських поїздах, - зазначив Колесніков.

За його словами, технологія електронного проїзного документа дозволить не тільки ефективно реалізовувати квитки, але й дозволить у п'ять разів знизити витрати та покращити якість перевезень.

Також віце-прем'єр продемонстрував, як користуватися електронним залізничним квитком, який незабаром введе Укрзалізниця.

- Із 25 грудня всі власники смартфонів через інтернет зможуть придбати квиток, не роздруковуючи - зберегти QR-код собі в телефон і прийти до проїзду, не звертаючись до залізничних кас, - зазначив Борис Колесніков.

Віце-прем'єр-міністр України випробував систему купівлі електронного квитка руками: вибрав на сайті Укрзалізниці маршрут Київ-Харків, потяг 156 на 5 листопада, місце 7, оплатив кредитною карткою вартість проїзду. Отримавши підтвердження на електронну пошту, Борис Колесніков сфотогрофував QR-код на телефон. Стюард поїзда за допомогою мобільного терміналу контролю доступу зчитала інформацію, зашифровану в QR-коді. Звуковий сигнал пристрою підтвердив успішне проведення операції.

- Ті, у кого немає смартфону, можуть просто роздрукувати бланк з QR-кодом і прийти до поїзда, - сказав він.

Продаж і використання такого проїзного документа здійснюється за допомогою сучасних електронних засобів: починаючи з надання користувачеві довідки про розклад поїздів і закінчуючи контролем електронних квитків при посадці пасажира в поїзд.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури ініціює введення безконтактних залізничних квитків.





На правах реклами