Ми у Facebook
06.11.2012, 11:16

У Рівному до ікони Плащаниці Пресвятої Богородиці люди стоять у кілометровій черзі [+Фото]

До Рівного привезли образ Плащаниці Пресвятої Богородиці. Святиня пробуде в місті протягом наступних двох днів, до четверга.
OGO.ua вже повідомляв про те, що до України привезуть Плащаницю Пресвятої Богородиці з Єрусалиму.

За графіком перебування Плащаниці Божої Матері в Україні, початково Рівне не було у переліку міст, куди мали привезти святиню. Але священнослужителі Рівненської єпархії попросили привезти образ Плащаниці у Рівне, щоб усі бажаючі рівняни та гості міста могли приклонитися до святині, привезеної з самого Єрусалиму.

Зараз святиня знаходиться у нижньому храмі Свято-Воскресенського собору у Рівному. На Рівненщині пробуде протягом наступних двох днів, до четверга. Далі ікону перевезуть у Сарни.

Поки святиня буде у Рівному, двері Воскресенського храму будуть відчинені постійно, навіть уночі. Тож усі бажаючі зможуть приклонитися перед іконою та попросити усіх благ для себе та своїх рідних.






З самого ранку біля стін Свято-Воскресенського собору утворилася довжелезна черга. Рівняни кажуть, що стількох людей в одному місці давно вже не пам'ятають, хіба що ще за радянських часів або ж бачили у сучасних супермаркетах. Щоб приклонитися перед плащаницею Богородиці, люди почали сходититися ще з вечора.

- Я тут ще з самісінького ранку, як тільки прокинувся, - розповідає рівнян Микола. - Прийшов, щоб приклонитися перед Богородицею та попросити спасіння. Кожен іде зі своєю бідою. Хто які недуги має, за ті й просить. Треба вірувати, щоб Господь почув наші молитви.





На вході до храму правоохоронці супроводжують людей та слідкують за порядком. Завдяки цьому черга просувається досить швидко, адже люди організовано, не штовхаючись, проходять у храм, і так само організовано просуваються через інший вихід з храму. Таким чином не створюється натовп і досить швидко рухається черга.







Довідка:

Ікона "Плащаниця Пресятої Богородиці" датується першою половиною 18-го століття.
Плащаниця Пресвятої Богородиці, яка стала прототипом для багатьох відомих нам її зображень, збереглася донині й знаходиться в Єрусалимі, в подвір’ї Гефсиманської обителі, так званій Малій Гефсиманії, розташованій навпроти входу до Храму Гроба Господнього. В цьому невеликому храмі вона зберігається праворуч біля вівтаря. Вона лежить перед шанованою іконою Божої Матері «Милостивою», прикрашеною кількома низками намиста й прикрас, принесених на подяку за численні зцілення.

У Гефсиманії у дні святкування Успіння Божої Матері благочестиві прочани знов переживають усі ті події, про які згадується у піснеспівах і молитвах свята: шлях, яким апостоли та «свічконосці Діви» проводжали пречисте тіло Богоматері від Сіону до Гефсиманії; покладання Плащаниці на святе ложе, на якому Чесніша Херувимів зволила спочити і звідки невидимо переселилася в небесні обителі, та й сама Її свята Плащаниця — нагадують віруючим про славне Успіння й вознесіння на небо Божої Матері. Всі ці враження безмежно дорогі кожному щиро віруючому християнину й назавжди закарбовуються в його серці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ