Ми у Facebook
14.11.2012, 10:02

Рівненський обласний центр променевої терапії визнали п’ятим міжрегіональним в Україні

На цьому акцентував головний радіолог держави, підсумовуючи дводенну міжнародну конференцію, яка відбулася в Рівненському обласному онкодиспансері. Дотепер онкохворих за сучасними методами лікували у Львові, Донецьку, Сімферополі та Києві. Нині до цього готові й на Рівненщині.
Так, місцеві онкологи підтвердили свою фаховість впродовж конференції, дискутуючи на рівні не лише з українськими колегами, а й практиками зі Швеції, Німеччини, Англії, Білорусі та Росії. Водночас завдяки співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках проекту «Рак виліковний» Центр променевої терапії отримав найсучасніше та найпотужніше обладнання.

Про це повідомили з прес-служби РОДА.

Тим часом ще один лінійний прискорювач останнього покоління придбали за рахунок коштів цільової субвенції з держбюджету, зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. Разом із тим нині в онкодиспансері готують 5 палат для підготовки до променевої терапії дітей. А це новація в Україні, яку вже анонсували всім учасникам конференції, зауважив головний лікар обласного онкодиспансеру Григорій Максим’як.

Також паралельно з новими методами лікування фахівці завершують програму ранньої діагностики онкопатологій. Адже нині на Рівненщині проживає майже 19 тисяч осіб, у яких діагностували злоякісне новоутворення. За останні 5 років медики щорічно ставлять страшний діагноз майже трьом тисячам краян. Більшає онкохворих і серед дітей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ