Ми у Facebook
14.11.2012, 13:30

Олександр Тихонов: "Татуювання — це ексклюзивний живопис на тілі”

Портал OGO.ua побував у гостях та поспілкувався з художником, майстром з художнього татуювання, керівником ALEX TATTOO STUDIO Олександром Тихоновим. Пан Олександр розповів про одне з найбільш суперечливих суспільних і мистецьких явищ — татуювання.
— Я почав малювати з дитинства, — каже Олександр. — Потяг до малювання почав більше проявлятися у шкільні роки. Ніколи не зупинявся, хотілось малювати все більше і більше. Пізніше, як почав ходити у технікум, познайомився з людиною, яка займалася татуюваннями. Побачив це все діло, зацікавився. Із художньої точки зору його роботи не були витворами мистецтва.



— Розпочинати було дуже тяжко, — згадує майстер. — Інтернету в 90-ті не було, у Рівному справжніх майстрів татуювань не було теж. У Києві знайшов фірму, яка торгувала китайським обладнанням. Вони продавали те, на чому взагалі не розбирались. Спочатку тренувався на бананах, апельсинах, грейпфрутах... Потім — на друзях, безкоштовна практика, так би мовити. Коли, з розвитком інтернету, з’явився з часом повний доступ до інформації про мистецтво татуювання, більше почав дізнаватися від європейських та американських колег. За їхніми рекомендаціями вдосконалювався — як розумово, так і практично. Вдосконалювалось і моє обладнання, — розповідає Олександр.



— Багато людей кажуть, що робити тату — це знущання над собою. Прокоментуй, будь ласка.

— При створенні татуювання болю як такого не існує, за винятком людей, у яких дуже низький больовий поріг (при бажанні можна знеболити). Чому? Тому що прокол дуже маленький, фарба потрапляє тільки у верхній шар епідермісу (пігментний шар), верхній шар шкіри. Всі капіляри знаходяться за епідермісом (дерма), і якщо голка зачіпає глибше, то тоді біль яскраво проявляється, і це точно не робота кваліфікованого майстра. При складній роботі, яка може тривати більше 3-4 годин, біль більш відчутний, так як це вже реакція організму на щільний розпис тіла. Якщо проводиться тіньова робота, то при правильній праці майстра — це як своєрідний масаж. Тату — це як подряпина. За рахунок швидкості удару голки, яка доходить до 130 ударів за секунду, біль зводиться до мінімуму.



— Розкажи про своє теперішнє обладнання

— У мене машинки професійні, зроблені лише на замовлення, з Росії від відомого майстра. Всі ручної роботи. Я кажу характеристики майстру, настройки, які хочу, щоб були, і він їх робить. П’ять тату-машин маю, нещодавно отримав дві останні, дуже круті і якісні.

— А які використовуєш фарби?

— У роботі застосовую пігменти лише відомих світових виробників — такі як Intenze, Dynamic color, Fantasia ink., Eternal ink., KURO SUMI американського та японського виробництва, беру у фірм-представників в Україні. Прислухаюсь до рекомендацій інших професійних тату-майстрів з Європи. На фарбах економити не можна, треба купувати найкращі, дорогі, бо це все позначиться на якості малюнка, і як наслідок — на результаті роботи. Все має бути правильно: якісна машинка, якісні фарби, якісна робота — і результат буде найкращий!



Окремим питанням стоїть стерильність і різні дезінфікуючі засоби. Як і в кожного лікаря, у майстра з татуювання повинно бути чисто в кабінеті, слід мати всі необхідні деззасоби під рукою, так би мовити, все під бар’єрним захистом. Підлогу мити до і після процедур, працювати тільки в одноразових стерильних рукавичках, тримати у стерильності всі інструменти та мати нашатирний спирт та інші необхідні медпрепарати біля себе.

— Скільки готових робіт у твоєму "багажу"?

— Приблизно кілька сотень. З кожним роком більше клієнтів, більше замовлень. Крім того, пишу свої авторські картини на холсті. Татуювання у нас тільки набирають популярність. Не люблю набивати всякі надписи, ієрогліфи. Для мене це не татуювання, я ж не принтер... Тату має бути витвором мистецтва. Більшість звикли дешево робити, аби зекономити на собі. Ніякого ексклюзиву. Тату має привертати естетичну увагу і сприйматися легко і зі смислом. Йдуть до дешевих майстрів, після чого більшість незадоволені результатом роботи, потім перероблюють, витрачаючи свої гроші, час і нерви.



Хочу, щоб був якийсь рух у правильному напрямку і розвивалось мистецтво тату у Рівному. Ми не маємо бути гіршими від інших.

Головне, щоб пам’ятали: татуювання і наколка — зовсім різні речі. Татуювання — це ексклюзивний витвір мистецтва, оригінальний і неповторний, виконаний професійно майстром з татуювання у належних умовах і спеціальним обладнанням.

А наколка — це дешева, без ентузіазму, неякісна робота, виконана непрофесійно в антисанітарних умовах! Хоча... вибирати лише вам!

Більш детальна інформація:
[/url]

[url=http://vk.com/club22718119]


ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Татуйоване Рівне: 22-річна Єлизавета робить тату через "безмежну любов до квітів"
Татуйоване Рівне: 20-річний Ігор вважає татуювання прикрасами
Татуювання: хвороба суспільства чи глибокий сакральний сенс?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ