Ми у Facebook
17.11.2012, 14:41

Янукович вирішив підняти студентам стипендії

Президент Віктор Янукович доручив уряду переглянути розміри студентських стипендій.

Як повідомляє прес-служба президента, він доручив Кабміну вжити низку заходів для вирішення актуальних питань студентської молоді та підвищення ролі студентів у розбудові демократичного громадянського суспільства.

Згідно з дорученням, прем’єр Микола Азаров має зокрема забезпечити залучення представників студентства до розробки пропозицій щодо формування та реалізації державної молодіжної політики.

Як розважаються студенти в різних країнах світу

Йдеться в тому числі про обговорення та доопрацювання проекту нової редакції закону "Про вищу освіту", розгляд питань щодо запровадження нових організаційних і фінансово-кредитних механізмів забезпечення молоді житлом.

Уряд також має забезпечити доопрацювання за участю молодіжних (у тому числі студентських) громадських організацій та органів студентського самоврядування та внесення в установленому порядку проекту Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року, пише "Українська правда".

Крім того, Кабінет міністрів має з урахуванням сучасних потреб переглянути розміри академічних стипендій та встановити обґрунтовану різницю між звичайною академічною стипендією та її підвищеним розміром.

Що цікавого відбудеться у Рівному до Дня студента [Анонс]

Відповідно до доручення, уряд та Київська міська держадміністрація також мають прискорити вирішення питання щодо надання в Києві приміщення для розміщення Будинку молоді України та створення на його базі міжнародного молодіжного центру.

Вітаємо рівненських студентів зі святом!

У документі йдеться також про необхідність опрацювання за участю Всеукраїнської молодіжної ГО "Студентська республіка" та інших молодіжних організацій питання створення у Криму міжнародного студентського центру як закладу оздоровлення та відпочинку молоді, розвитку міжнародного діалогу студентства.





На правах реклами